NAJBOLJE SLAVSKE PIHTIJE Mekane, mesnate i sočne, biće iste kao one bakine
Nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je:
- 4 mlade svinjske nogice
- malo suhomesnatog (dimljena nogica, uvo, repić)
- 3 šargarepe (kuvane)
- 2 jaja (kuvana)
- 4 čema belog luka
- lovorov list
- biber u zrnu
- tucana ljuta paprika (može i slatka)
- so
Priprema:
Operite dobro svinjske nogice pa ih očistite i stavite u duboki lonac. Onda dodajte suhomesnato, par lista lovora, nekoliko zrna bibera, malo začina po želji i so. Sipajte vode do vrha. Kuvajte sve dok se pihtije ne skuvaju i ne ostane malo tečnosti, oko dva dlana u šerpi. Zatim procedite i odvojite kosti. Meso rasporedite u 4 tanjira. Dodajte kuvane šargarepe i kuvana jaja podeljena na pola. Stavite u svaki tanjir po 1 čen belog luka. Onda sipajte i rasporedite ostatak čorbice. Pospite pihtije sa malo tucane paprike i pustite da se par sati stegnu.
Možda vas zanima:
DOMAĆE PIHTIJE Bićete oduševljeni koliko su ukusne
Priprema nije komplikovana, a preukusne su.
DOMAĆE PIHTIJE Imamo najbolji recept, a toliko su ukusne da nećete moći da prestanete da ih jedete
Prema ovom specijalitetu ljudi nikada nisu indiferentni – ili ih ne vole ili ih obožavaju, sredine nema! Osim toga, kažu da “pihtije idu s godinama”, pa na neki način, uvek ostaje taj prostor da i oni koji ih ne vole ili čak ne žele da ih probaju, u međuvremenu, s godinama – zavole
PIHTIJE OD ŠARANA Posni specijalitet oduševiće goste na slavskoj trpezi
Ako volite pihtije napravite posnu varijantu od šarana, bićete oduševljeni.
SAVETI ZA NAJBOLJE PIHTIJE Dodajte ovo i biće mekane, raskošne i preukusne
Ako želite da pihtije za slavu ispadnu savršene, primenite ovaj jednostavan trik.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)