DUBAI ŠTRUDLA SRUŠILA DRUŠTVENE MREŽE Mirisna, mekana i sočna, i dupla mera je ništa
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
- 300 g tankih kora
- 150 g seckanih pistaća
- 100 g urmi
- 50 g karamelizovanih badema
- 100 g otopljenog putera
- 3–4 kašike meda
- prstohvat soli
- kašičica mlevenog kardamom
- šećer u prahu i nekoliko komadića pistaća za dekoraciju
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi sjedinite seckane pistaće, urme, bademe, med, prstohvat soli i kardamom. Promešajte sve dok ne dobijete gustu, mirisnu smesu. Koru premažite otopljenim puterom pa preko stavite drugu koru. Na ivicu druge kore nanesite fil i polako urolajte. Prebacite štrudle na pleh obložen pek papirom. Pecite pola sata do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Na kraju je izvadite i ostavite da se malo prohladi. Gotovu štrudlu pospite prah šećerom i grubo seckanim pistaćima.
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA ČOKOLADOM MILUJE NEPCA Sočan fil i mekane kore, ukusa da ti pamet stane
Savršeno ide uz šoljicu kafe.
DUBAI ŠTRUDLA ODUŠEVILA DOMAĆICE Polovina nestane dok je još u plehu
Savršen spoj tankih kora i sočnog nadeva sa pistaćima.
BAKINA ŠTRUDLA SA DŽEMOM BUDI NOSTALGIJU Jednostavna, a ukusa da ti pamet stane
Mirisna i sočna, uzećete parče više.
BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA MAMI NA ZALOGAJ VIŠE Zbog nje komšije same dolaze
Mekana i sočna, prste da poližete.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)