SARAJEVSKA ŠAMPITA SE TOPI U USTIMA Pravi se lako, a izgleda grandiozno

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Svi će vam tražiti dodatno parče.

šampita
Shutterstock

Za kore treba:

  • korica limuna
  • 11 žumanaca
  • malo praška za pecivo
  • 11 kašika šećera
  • 11 kašika brašna
  • 11 kašika ulja
  • 11 kašika mleka

Za agdu treba:

  • kriška limuna
  • 22 kašike šećera
  • 11 kašika vode

Za šam treba:

  • 11 kašika šećera
  • 11 belanaca

Priprema:

Na tihoj vatri zakuvajte limun, šećer i vodu da dobijete agdu. Belanca odvojite od žumanaca pa umutite žumanca sa šećerom. Onda dodajte ulje, mleko i na kraju brašno pomešano sa praškom za pecivo i limunovom koricom. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom i ravnomerno rasporedite. Pecite 10 ak minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Dodajte limun u agdu pa napravite šam, prvo muteći belanca, pa dodajte po kašiku šećera i mutite. Zatim dodajte agdu u umućena belanca i sve dobro umutite. Sipajte šam preko kore pa poravnajte i vratite u rernu još 5 minuta, dok se ne stvori korica. Ostavite šampitu u frižider da se stegne i prohladi.

 

Komentari (0)

Loading