SARAJEVSKA ŠAMPITA SE TOPI U USTIMA Pravi se lako, a izgleda grandiozno
Svi će vam tražiti dodatno parče.
Za kore treba:
- korica limuna
- 11 žumanaca
- malo praška za pecivo
- 11 kašika šećera
- 11 kašika brašna
- 11 kašika ulja
- 11 kašika mleka
Za agdu treba:
- kriška limuna
- 22 kašike šećera
- 11 kašika vode
Za šam treba:
- 11 kašika šećera
- 11 belanaca
Priprema:
Na tihoj vatri zakuvajte limun, šećer i vodu da dobijete agdu. Belanca odvojite od žumanaca pa umutite žumanca sa šećerom. Onda dodajte ulje, mleko i na kraju brašno pomešano sa praškom za pecivo i limunovom koricom. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom i ravnomerno rasporedite. Pecite 10 ak minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Dodajte limun u agdu pa napravite šam, prvo muteći belanca, pa dodajte po kašiku šećera i mutite. Zatim dodajte agdu u umućena belanca i sve dobro umutite. Sipajte šam preko kore pa poravnajte i vratite u rernu još 5 minuta, dok se ne stvori korica. Ostavite šampitu u frižider da se stegne i prohladi.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)