DOMAĆI ČOKOLADNI KROMBOLONI Hrskavi spoj kroasana i krofne u jednom desertu

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz čaj ili kafu.

kromboloni
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 lista lisnatog testa
  • 1 šolja tamnih čokoladnih kapljica
  • 2 kašike putera
  • pola šolje slatke pavlake
  • ¼ šolje seckanih oraha
  • 1 jaje
  • 1 kašika mleka

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Postavite prsten za krofne pa spojite dva lista testa. Ivice testa blago navlažite vodom i pritisnute da se zalepe. Potom urolajte testo s gornje ka donjoj ivici i poravnajte krajeve sečenjem. Zatim rolat isecite na 5 jednakih delova i poređajte unutar modle, pa pokrijte i ostavite da narastu 1,5 sat. U jednoj posudi umutite jaje i mleko pa time premažite površinu testa. Preko stavite još jedan pleh da bi pecivo moglo ravomerno da naraste. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Otopite ¾ šolje tamne čokolade sa slatkom pavlakom na pari. Špricem ubrizgajte krem u pečene krombolone. Ostatak čokolade otopite sa malo putera pa u to umačite gornju površinu krombolona u čokoladu. Na kraju desert pospite seckanim orasima. 

Komentari (0)

Loading