DOMAĆI ČOKOLADNI KROMBOLONI Hrskavi spoj kroasana i krofne u jednom desertu
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
Potrebno je:
- 2 lista lisnatog testa
- 1 šolja tamnih čokoladnih kapljica
- 2 kašike putera
- pola šolje slatke pavlake
- ¼ šolje seckanih oraha
- 1 jaje
- 1 kašika mleka
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Postavite prsten za krofne pa spojite dva lista testa. Ivice testa blago navlažite vodom i pritisnute da se zalepe. Potom urolajte testo s gornje ka donjoj ivici i poravnajte krajeve sečenjem. Zatim rolat isecite na 5 jednakih delova i poređajte unutar modle, pa pokrijte i ostavite da narastu 1,5 sat. U jednoj posudi umutite jaje i mleko pa time premažite površinu testa. Preko stavite još jedan pleh da bi pecivo moglo ravomerno da naraste. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Otopite ¾ šolje tamne čokolade sa slatkom pavlakom na pari. Špricem ubrizgajte krem u pečene krombolone. Ostatak čokolade otopite sa malo putera pa u to umačite gornju površinu krombolona u čokoladu. Na kraju desert pospite seckanim orasima.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)