KAD PROBATE VLAŠKU SALATU ZABORAVIĆETE NA MIMOZU I RUSKU Savršeno predjelo
Oduševiće goste na slavskoj trpezi.
Potrebno je:
- 500 g kravljeg sira
- 500 g pečenih paprika
- 4 kuvana jaja
- 200 g pržene slanine
- 100 g majoneza
Priprema
Paprike ispecite, ohladite, oljuštite i iseckajte na tanke trake. Skuvajte jaja pa ih oljuštite i iseckajte na kolutove. U tiganju propržite slaninu da postane hrskava pa je iseckajte na sitne komadiće. Zatim viljuškom izmrvite kravlji sir. U jednu veliku posudu stavite sir, slaninu, jaja i paprike, pa dodajte majonez i sve promešajte. Ostavite salatu sat vremena u frižideru.
Možda vas zanima:
RUSKA SALATA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Nijedna slava ne može da prođe bez nje
Kremasta i slasna, prste da poližete.
SLANI ČIZKEJK KAO PREDJELO ZA SLAVU Gosti će biti raspamećeni, a pravi se maltene sam
Nema ko vam neće tražiti recept.
GURMANSKA SALATA SA KUVANIM JAJIMA Pojede se i pre nego što se postavi
Pravi se brzo i lako, a osvaja na prvi zalogaj.
KIKIRIKI SALATA SA ŠUNKOM Kremasto predjelo koje vole svi od 7 do 107 godina
Zasitna i preukusna, ukrasiće svaku slavsku trpezu.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)