MUSAKA SA MESOM I ŠAMPINJONIMA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
Potrebno je:
- 500 g belog mesa
- 300 g šampinjona
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 1 kašika mešavine suvih biljnih začina
- 2 kašike kisele pavlake
- 1 kašika gustina
Za prilog:
- 200 g pirinča
- 1 kašičica ljute mlevene paprike
- 1 kašičica mešavine suvih biljnih začina
Priprema:
Iseckajte crni, beli luk i šargarepu na kockice. Propržite na malo ulja. Belo meso odvojte od kostiju i isecite na komade veličine zalogaja. Svaki uvaljajte u brašno pa stavite preko izdinstanog luka. Sipajte čašu vode i dinstajte na tihoj vatri 30 minuta. Povremeno šerpu protresite. Desetak minuta pred kraj dodajte očišćene šampinjone isečene na kriške. Kada omekšaju, dodajte razmućen gustin u malo vode, a zatim i pavlaku. Krčkajte jedan minut, sklonite sa vatre i začinite. Skuvajte pirinač, začinite i poslužite kao prilog uz musaku.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)