DOMAĆA PITA SA KUPUSOM RAJ ZA NEPCA Polizaćete i tanjir koliko je ukusna

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Mirisna i sočna.

kupusnik
Shutterstock

Potrebno je:

Kore:

  • 750 g brašna
  • 400 ml vode
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašičica soli

Fil:

  • 1 glavica (oko 1 kg) kiselog kupusa
  • 2 struka praziluka
  • 300 ml ulja
  • biber

 

Priprema:

U dubljoj posudi prosejati brašno i so, pa dolivati postepeno mlaku vodu i ulje. Zamesiti glatko testo, pokriti krpom i ostaviti da odstoji pola sata. Premesiti, podeliti na četiri dela. Formirati loptice, rastanjiti u jufke, namazati uljem i ostaviti na toplom mestu. Kupus iseckati na rezance, pa isprati vodom da ne bude prekiseo i dobro ocediti. Praziluk sitno iseckati, pa ispržiti na ulju. Dodati kupus i sve zajedno dinstati 15 minuta, pobiberiti. Sto prekriti platnenim stolnjakom, pa posuti brašnom. Staviti jufku, pa je polako prstima rastanjiti, što je moguće tanje. Odseći rubove. Filovati nadevom od kupusa, pa pomoću stolnjaka urolati. Staviti u nauljen pleh. Postupak ponoviti sa sve četiri jufke, odozgo premazati pitu uljem, pa pecite pitu oko pola sata na 200 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading