DOMAĆA PITA SA KUPUSOM RAJ ZA NEPCA Polizaćete i tanjir koliko je ukusna
Mirisna i sočna.
Potrebno je:
Kore:
- 750 g brašna
- 400 ml vode
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica soli
Fil:
- 1 glavica (oko 1 kg) kiselog kupusa
- 2 struka praziluka
- 300 ml ulja
- biber
Priprema:
U dubljoj posudi prosejati brašno i so, pa dolivati postepeno mlaku vodu i ulje. Zamesiti glatko testo, pokriti krpom i ostaviti da odstoji pola sata. Premesiti, podeliti na četiri dela. Formirati loptice, rastanjiti u jufke, namazati uljem i ostaviti na toplom mestu. Kupus iseckati na rezance, pa isprati vodom da ne bude prekiseo i dobro ocediti. Praziluk sitno iseckati, pa ispržiti na ulju. Dodati kupus i sve zajedno dinstati 15 minuta, pobiberiti. Sto prekriti platnenim stolnjakom, pa posuti brašnom. Staviti jufku, pa je polako prstima rastanjiti, što je moguće tanje. Odseći rubove. Filovati nadevom od kupusa, pa pomoću stolnjaka urolati. Staviti u nauljen pleh. Postupak ponoviti sa sve četiri jufke, odozgo premazati pitu uljem, pa pecite pitu oko pola sata na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
SALATA OD PEČENIH PAPRIKA ZA NAJLEPŠU SLAVU Zaboravićete na mimozu i rusku
Kremasta i slasna, polizaćete i tanjir.
KINESKA SALATA NADMAŠILA RUSKU I MIMOZU A svakim zalogajem tera vodu na usta
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
STARINSKA GUŽVARA BUDI NOSTALGIJU Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Brza i posna, a nema ko je ne voli.
PROJA SA RUKOLOM GREJE DUŠU I TELO Polovina se pojede dok je još u plehu
Mirisna i sočna, nema ko će joj odoleti.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)