SARMA IZ RERNE GREJE DUŠU I TELO Ko je jednom proba, uvek joj se vraća
Savršena za slavu.
Potrebno je:
- 1 glavica kiselog kupusa
- 650 g mešanog mlevenog mesa
- 1 šoljica pirinča
- 2 glavice crnog luka
- 5 čenova belog luka
- 4 komada suvog mesa (oko 300 grama)
- 2 jaja
- biber, suvi začin, so
- 500 ml vode
- 1 ravna kašika mlevene crvene paprike
- 4 kašike pasiranog paradajza
Za zapršku:
- 2 kašike brašna
- ulje
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Iseckajte crni luk na kockice, a beli luk sitno, pa očistite listove kiselog kupusa od žila. Na ulju propržite crni luk. U zasebnu posudu stavite mleveno meso, beli luk, pirinač, so, jaja i suvi biljni začin. Zatim dodajte prženi crni luk pa sve dobro promešajte. Stavite na svaki list kupusa po kašiku pripremljene smese, pa zavijte sarmu. Na dno vatrostalne posude naređajte nekoliko listova kupusa. Onda poređajte sarme, a između njih stavite komade suvog mesa. Nalijte vodu, dodajte lovorov list pa poklopite posudu. Pecite 2 sata u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Za to vreme, propržite na ulju 2 kašike brašna, pa dodajte mlevenu papriku, promešajte i dodajte pasirani paradajz. Sipajte dve šolje vode i kuvajte par minuta. Na kraju, prelijte sarme pa ih vratite bez poklopca, u rernu, smanjite temperaturu na 180 stepeni, i dopecite ih još 20 do 30 minuta.
Možda vas zanima:
KAFANSKI GRAŠAK NIKO NE ODBIJA Jedan sastojak mu daje poseban šmek
Svaki zalogaj je raj za nepca.
BRZINSKA SARMA ZA LENJE DOMAĆICE Svaki zalogaj je raj za nepca
Bićete oduševljeni ukusom.
MUSAKA SA PŠENICOM I SUVIM ŠLJIVAMA Polovina nestane dok je još u plehu
Kremasta, zasitna i slasna, a posna.
KREMASTA MUSAKA SA ŠAMPINJONIMA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Ručak za čistu desetku koji će cela porodica obožavati.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)