POSNA KREM TORTA RAZVALJUJE UKUSOM A gotova za 15 minuta
Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj.
Potrebno je:
Za krem:
- 160 g pudinga sa ukusom vanile
- 10 kašika šećera
- 1 l vode
- ekstrakt vanile
- 250 g margarina
- 200 g šećera u prahu
- 3 kesice posnog šlaga (150g)
- 300 ml gazirane vode
- 200 g mlevenih oraha
- 100-200 g rendane kakao krem table
Za donji sloj:
- 300 g mlevenog keksa
- 100 g margarina
- 100 ml soka (po želji, narandžasti ili neki drugi voćni)
Priprema:
U jednoj velikoj posudi pomešajte mleveni keks, margarin i sok. Promešajte dobro dok smesa ne postane kompaktna. Izlijte u dno pleha i ravnomerno rasporedite. Zakuvajte puding, šećer, ekstrakt vanile i vodu u šerpi na srednjoj temperaturi, uz neprestano mešanje. Zatim skinite sa vatre i pustite da se ohladi. Umutite penasto margarin sa šećerom u prahu pa dodajte ohlađeni puding i dobro sjedinite. Umešajte mlevene orahe, gaziranu vodu i rendanu čokoladu. Promešajte sve dobro. Nanesite kremu preko keks sloja, pa ostavite da se ohladi. Dekorišite tortu biljnim šlagom, mlevenim orasima ili rendanom čokoladom.
Možda vas zanima:
POSNA REFORMA TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Ukusom savršeno parira originalu
Gosti će biti oduševljeni.
POSNA TORTA SA ŠUMSKIM VOĆEM Ako volite Švarcvald, ovu poslasticu ćete obožavati
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POPADIJINA POSNA KESTEN TORTA Razvaljuje ukusom, a uspeva i početnicima
Savršena za slave i sve svečane prilike.
POSNA PUDING TORTA SA KEKSOM Preukusna, a gotova dok pristavite kafu
Zbog brzine i ukusa savršena za iznenadne goste.
BEZALKOHOLNO KUVANO VINO ZALUDELO DOMAĆICE NA MREŽAMA Greje dušu i telo
Služit toplo, uz parče narandže ili štapić cimeta.
SELJAČKA PROJA SE LOMI RUKAMA, A POSNA Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Služite toplo uz ajvar ili prilog po želji.
MIMOZA ROLAT NAJLEPŠE SLAVSKO PREDJELO Ukusom još bolji od salate, prosto se topi u ustima
Kremast i zasitan, a posan.
PREŽGANAC SVAKIM ZALOGAJEM BUDI NOSTALGIJU Jeftino jelo koje je othranilo generacije
Jednostavno jelo danas je zaboravljeno.
SVINJSKI FILE U SOSU OD SUVIH ŠLJIVA Rapsodija mirisa i ukusa, i sit bi jeo
Ni najveći gurmani mu neće odoleti.
Komentari (0)