BANANA KOLAČ SA JOGURTOM SE TOPI U USTIMA Za savršenu nedelju
Priprema je laka, a ukus fantastičan.
Potrebno je:
- 150 g brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 2 kašike kakaoa
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 60 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 100 ml ulja
- 100 ml mleka
- 100 ml gustog jogurta
- 100 g kisele pavlake
- 2 kašike ruma
- prstohvat soli
Za fil:
- 900 ml mleka
- 150 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 2 pudinga od vanile
- 4 kašike gustina
- 100 g putera
- 3 manje banane
- 500 ml slatke pavlake
- kremfiks
- 2 kesice želatina
- 2 kašičice arome vanile
- 100 g čokolade za kuvanje
Dodatno:
- 4 kašike mleka
- banana
Priprema:
U jednoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, kakao i sodu bikarbonu, a u drugoj umutite ostale sastojke za koru. Kad se povežu, ubacite smesu sa brašnom i lagano varjačom promešajte pa sipajte u pleh i pecite oko 15 minuta na 200 stepeni. Od 900 ml mleka odvojte 150 ml i u tome rastopite puding, gustin, šećer i vanilin šećer. Ostatak mleka zagrejte do ključanja, sklonite s vatre i dodajte mu smesu pudinga i šećera. Vratite na ringlu i kuvajte dok se ne zgusne. Kad se puding ohladi, dodajte mu puter i dobro izmiksajte. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku sa kremfiksom i dodajte banane koje ste izgnječili. Pavlaku ubacite u puding, sjedinite i dodajte želatin i aromu vanile. Na kraju ubacite komadiće čokolade. Smesu izlijte na koru koju ste natopili sa mlekom i ostavite da se kolač hladi.
Možda vas zanima:
CRNI KOLAČ SA JOGURTOM ZA IZNENADNE GOSTE Ukusom bolji od svake torte
Mekan i sočan, i dupla mera je malo.
BRZI GONZALES SA JOGURTOM Gotov za 20 minuta, a zbog njega se prekida svaka dijeta
Gotov očas posla, a nema ko će mu odoleti.
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
Komentari (0)