ZABORAVLJENI RECEPT ZA CIGANČICE Nekada sirotinjsko jelo, a danas pravi specijalitet

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Zapečene loptice od brašna, masti i luka.

cigančice
Shutterstock

Potrebno je:

  • 300 g pšeničnog brašna
  • 1 glavica crnog luka
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kašika svinjske masti 
  • 200 ml vrele vode 
  • malo bibera ili tucane paprike
  • mast ili ulje za podmazivanje pleha ili prženje

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Sitno iseckajte crni luk pa ga kratko propržite na masti, dok ne omekša. U jednoj činiji sjedinite brašno, so i prženi luk. Malo po malo sipajte vrelu vodu i mešajte varjačom, sve dok ne dobijete gusto testo. Zatim dodajte malo bibera i tucane paprike. Vlažnim rukama napravite male loptice veličine oraha. Poređajte loptice na pleh obložen pek papirom. Pecite oko 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading