ZABORAVLJENI RECEPT ZA CIGANČICE Nekada sirotinjsko jelo, a danas pravi specijalitet
Zapečene loptice od brašna, masti i luka.
Potrebno je:
- 300 g pšeničnog brašna
- 1 glavica crnog luka
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašika svinjske masti
- 200 ml vrele vode
- malo bibera ili tucane paprike
- mast ili ulje za podmazivanje pleha ili prženje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Sitno iseckajte crni luk pa ga kratko propržite na masti, dok ne omekša. U jednoj činiji sjedinite brašno, so i prženi luk. Malo po malo sipajte vrelu vodu i mešajte varjačom, sve dok ne dobijete gusto testo. Zatim dodajte malo bibera i tucane paprike. Vlažnim rukama napravite male loptice veličine oraha. Poređajte loptice na pleh obložen pek papirom. Pecite oko 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
SALATA OD PEČENIH PAPRIKA ZA NAJLEPŠU SLAVU Zaboravićete na mimozu i rusku
Kremasta i slasna, polizaćete i tanjir.
KINESKA SALATA NADMAŠILA RUSKU I MIMOZU A svakim zalogajem tera vodu na usta
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
STARINSKA GUŽVARA BUDI NOSTALGIJU Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Brza i posna, a nema ko je ne voli.
PROJA SA RUKOLOM GREJE DUŠU I TELO Polovina se pojede dok je još u plehu
Mirisna i sočna, nema ko će joj odoleti.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)