MINJON TORTA RAZVALJUJE UKUSOM Sa tri kore i prepuna oraha i čokolade
Raskošna poslastica bogatog ukusa.
Potrebno je:
Prva kora:
- 200 g oraha
- 5 belanaca
- kašika brašna
- 150 g šećera
Druga kora:
- 200 g lešnika
- 5 belanaca
- kašika brašna
- 150 g šećera
Treća kora:
- 200 g badema
- 5 belanaca
- kašika brašna
- 150 g šećera
Za fil je potrebno:
- 300 g maslaca
- 15 žumanaca
- 100 g čokolade za kuvanje
- 15 kašika šećera
Glazura:
- 5-6 kašika ulja
- 200 g bele čokolade
Za ukrašavanje:
- orasi ili bademi
Priprema:
U jednoj posudi umutite belanca pa dodajte šećer. Onda umešajte kašiku brašna i mlevene orahe. Kašikom lagano promešajte pa pecite u zagrejanoj rerni. Na isti način napravite još 2 korice. Skuvajte na pari žumanca sa šećerom, pa dodajte čokoladu za kuvanje, uz neprestano mešanje. Zatim fil skinite sa pare. U prohlađen fil dodajte 300 g maslaca. Ređajte redosledom kora-fil. Na kraju je prelijte sa otoljenom belom čokoladom i par kašika ulja. Zatim pospite tortu mlevenim orasima.
Možda vas zanima:
REFORMA TORTA Jugoslovenski čokoladni klasik ukusa koji se ne zaboravlja
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
KENEDI TORTA BUDI NOSTALGIJU Izdašna i puna čokolade i oraha, a totalno zaboravljena
Savršena za sve svečane prilike, gosti će biti oduševljeni.
ČEMBERLEN TORTA BOLJA OD REFORME Puna mekih kora, oraha i čokoladnog krema
Neodoljiva poslastica oduševiće i one izbirljive.
NINA NAM JE DALA RECEPT ZA BOMBA LOLA TORTU Svakim zalogajem budi nostalgiju
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Nine Ilić Vasić iz Valjeva
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)