BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MILUJE NEPCA Klasik koji nikada ne dosadi
Zamiriše cela kuća dok se peče.
Potrebno je:
- 4 jajeta
- 200 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 200 ml jogurta
- 200 ml ulja
- 450 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Priprema:
Zagejte aparat za galete. Belanca odvojite od žumanaca. U jednoj posudi umutite belanca u čvrst šne. Polako dodajte žumanca pa sve dobro sjedinite mikserom. Zatim dodajte šećere. Dobro umutite pa sipajte ulje i jogurt. Potom promešajte pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Mikserom dobro umutite. Pecite u zagrejanom aparatu za galete.
Možda vas zanima:
SAVRŠEN ZA PONETI Bakin kolač svi vole, a zgodan je za užinu u prirodi
Napravite kolač za sva vremena, ali i za sve prilike.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM Ukusom bolji od svake torte, a pravi se maltene sam
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ BUDI NOSTALGIJU Baš ovako su ga pravile domaćice u staroj Jugoslaviji
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ BUDI NOSTALGIJU Gotov za par minuta, a biće svež i do 7 dana
Mekan i sočan, bićete oduševljeni.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)