POSNA BAJADERA ZA SVETE VRAČE Pravi se maltene sama, a nikad ne izlazi iz mode
Savršeni posni sitni kolači za sve svečane prilike.
Potrebno je:
Za koru:
- 300 g posnog mlevenog keksa
- 150 g mlevenih oraha
- 50 g seckanih oraha
- 250 g šećera
- 1 vanil-šećer
- 150 ml vode
- 200 g posnog margarina
- 150 g posne čokolade
Za glazuru:
- 1 kašika vode
- 3 kašike ulja
- 100 g posne čokolade
Priprema:
Kuvajte vodu sa šećerima sve dok ne provri pa skinite sa vatre i dodajte margarin. Mešajte sve dok se ne otopi pa dodajte mleveni keks i mlevene i sekane orahe. Sjedinite dobro pa smesu podelite na 2 dela. Jednom nemojte ništa da dodajete a drugom dodajte otopljenu čokoladu. Stavite prvo braon sloj pa preko svetli. Ostavite bar 3 sata u frižideru da se stegne. Zagreje ulje, vodu i čokoladu u šerpi. Mešajte na tihoj vatri sve dok ne dobijete glazuru. Njome prelijte kolač pa secite na štangle i služite.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)