POSNA BAJADERA ZA SVETE VRAČE Pravi se maltene sama, a nikad ne izlazi iz mode

Ivana Pavlović

17:30

Sezonski recepti 0

Savršeni posni sitni kolači za sve svečane prilike.

karamel bajadera
Shutterstock

Potrebno je:

Za koru:

  • 300 g posnog mlevenog keksa
  • 150 g mlevenih oraha
  • 50 g seckanih oraha
  • 250 g šećera
  • 1 vanil-šećer
  • 150 ml vode
  • 200 g posnog margarina
  • 150 g posne čokolade

Za glazuru:

  • 1 kašika vode
  • 3 kašike ulja
  • 100 g posne čokolade

Priprema:
Kuvajte vodu sa šećerima sve dok ne provri pa skinite sa vatre i dodajte margarin. Mešajte sve dok se ne otopi pa dodajte mleveni keks i mlevene i sekane orahe. Sjedinite dobro pa smesu podelite na 2 dela. Jednom nemojte ništa da dodajete a drugom dodajte otopljenu čokoladu. Stavite prvo braon sloj pa preko svetli. Ostavite bar 3 sata u frižideru da se stegne. Zagreje ulje, vodu i čokoladu u šerpi. Mešajte na tihoj vatri sve dok ne dobijete glazuru. Njome prelijte kolač pa secite na štangle i služite. 

 

Komentari (0)

Loading