KENEDI TORTA BUDI NOSTALGIJU Izdašna i puna čokolade i oraha, a totalno zaboravljena

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Savršena za sve svečane prilike, gosti će biti oduševljeni.

kenedi torta
Shutterstock

Potrebno je:

Kora - peku se 2:

  • 5 belanca
  • 5 kašika šećera
  • 100 g mlevenih oraha
  • 1 kašika brašna
  • 2 kašike prezle
  • 1-2 kašike kakaa

Kora III:

  • 4 jaja
  • 4 kašika šećera
  • 4 kašike brašna
  • 5 g praška za pecivo

Krem:

  • 10 žumanaca
  • 10 kašika šećera
  • 100 g čokolade
  • 250 g maslaca
  • 100 g šećera u prahu

Preliv:

  • 250 ml mleka
  • 2 kašike šećera
  • 100 g čokolade

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite 5 belanaca u čvrst sneg, uz postepeno dodavanje šećera. Onda polako dodajte orahe, brašno i prezle. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite koru oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Postupak ponovite još jednom da dobijete dve kore. Zasebno penasto umutite jaja sa šećerom. Onda dodajte brašno sa praškom za pecivo pa lagano sjedinite. Pecite žutu koru 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.  Žumanca umutite sa šećerom pa ih skuvajte na pari, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusnu. Ostavite da se krem ohladi pa mu dodajte umućeni maslac. Sjedinite dobro. Zagrejte mleko da bude vrelo pa njime prelijte šećer i čokoladu. Mešajte sve dok se čokolada ne otopi. Ređajte tortu sledećim redosledom:Kora od belanaca-Polovina fila – Žuta kora – Druga polovina fila – Druga belanac kora. Dekorišite tortu čokoladnom glazurom.

Postanite profi u dva koraka

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading