SKOVERCI PONOS VOJVODINE Debeli, masni i sočni, baš ovako ih prave u Banatu
Služite uz džem ili sir.
Potrebno je:
- 500 g brašna
- 500 ml mlake vode
- 1 kašičica sode bikarbone
- na vrh kašičice praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- masti po potrebi
Napomena: Od navedene količine dobićete oko 14 palačinki.
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte brašno, vodu, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, šećer, so i mast. Zamesite testo koje se neće lepiti za ruke. Onda ga ostavite 20 minuta na hladnom da naraste. Tanko ga razvaljajte oklagijom na 1 cm debljine pa ga premažite mašću i urolajte. Zatim secite testo na parčad, pa njih razvijajte oklagijom na veličinu tanjirića i pržite. Na kraju skoverce ostavite na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)