SKOVERCI PONOS VOJVODINE Debeli, masni i sočni, baš ovako ih prave u Banatu

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Služite uz džem ili sir.

skoverci
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g brašna
  • 500 ml mlake vode
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • na vrh kašičice praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • masti po potrebi

Napomena: Od navedene količine dobićete oko 14 palačinki.

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte brašno, vodu, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, šećer, so i mast. Zamesite testo koje se neće lepiti za ruke. Onda ga ostavite 20 minuta na hladnom da naraste. Tanko ga razvaljajte oklagijom na 1 cm debljine pa ga premažite mašću i urolajte. Zatim secite testo na parčad, pa njih razvijajte oklagijom na veličinu tanjirića i pržite. Na kraju skoverce ostavite na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće.

 

Komentari (0)

Loading