KREMASTA MUSAKA SA ŠAMPINJONIMA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Ručak za čistu desetku koji će cela porodica obožavati.
Potrebno je:
- 500 g šampinjona
- 2 glavice luka
- 100 g suve slanine
- 2 kašike ulja
- 2 čena belog luka
- 10 kriški hleba
- 250 ml mleka
- 200 ml kisele pavlake
- 3 jaja
- kašika suvog začina
- peršun
- so
- biber
- origano
Priprema:
Rernu zagrejte na 160 stepeni. Šampione očistite i narežite na listiće. Iseckajte sitno crni i beli luk pa slaninu narežite na tanke režnjeve. Zatim ih propržite na zagrejanom ulju pa umešajte šampinjone. Prodinstajte sve zajedno pa posolite i pobiberite. Zatim dodajte beli luk, malo origana, peršun i začin. Pet kriški hleba potopite u mleko pa poređajte u pleh obložen pek papirom. Preko hleba stavite pola količine šampinjona. Onda opet stavite red natopljenog hleba pa preostale šampinjone. Dobro prelijte mešavinom pavlake i jaja. Pecite musaku oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni.
Možda vas zanima:
KAFANSKI GRAŠAK NIKO NE ODBIJA Jedan sastojak mu daje poseban šmek
Svaki zalogaj je raj za nepca.
MUSAKA SA PŠENICOM I SUVIM ŠLJIVAMA Polovina nestane dok je još u plehu
Kremasta, zasitna i slasna, a posna.
POHOVANE KRMENADLE RUČAK ZA ČISTU DESETKU Vole ih svi od 7 do 107 godina
Savršeno mekane i sočne, prste da poližete.
GRČKA MUSAKA SA PLAVIM PATLIDŽANOM Polovina se pojede dok je još u plehu
Samo dodajte prilog po želji.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)