KREMASTA MUSAKA SA ŠAMPINJONIMA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode

Ivana Pavlović

17:30

Sezonski recepti 0

Ručak za čistu desetku koji će cela porodica obožavati.

musaka sa šampinjonima
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g šampinjona
  • 2 glavice luka
  • 100 g suve slanine
  •  2 kašike ulja
  •  2 čena belog luka
  • 10 kriški hleba
  • 250 ml mleka
  • 200 ml kisele pavlake
  • 3 jaja
  • kašika suvog začina
  • peršun
  • so
  • biber
  • origano

Priprema:

Rernu zagrejte na 160 stepeni. Šampione očistite i narežite na listiće. Iseckajte sitno crni i beli luk pa slaninu narežite na tanke režnjeve. Zatim ih propržite na zagrejanom ulju pa umešajte šampinjone. Prodinstajte sve zajedno pa posolite i pobiberite. Zatim dodajte beli luk, malo origana, peršun i začin. Pet kriški hleba potopite u mleko pa poređajte u pleh obložen pek papirom. Preko hleba stavite pola količine šampinjona. Onda opet stavite red natopljenog hleba pa preostale šampinjone. Dobro prelijte mešavinom pavlake i jaja. Pecite musaku oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading