PODVARAK SA ČVARCIMA ZA PRAVE GURMANE Svaki zalogaj je raj za nepca

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Služite uz proju ili prilog po želji.

podvarak sa čvarcima
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 1 puna kašika masti ili ulja
  • 1 velika glavica crnog lika malo čvaraka
  • 1 suva kolenica
  • malo svežeg mesa 
  • lovorov list
  • biber
  • tucana ljuta, crvena mlevena
  • 1 glavica belog luka


Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni. Propržite sečen crni luk na ulju pa dodajte kupus sečen na rezance. Malo ga propržite pa dodajte sečenu kolenicu, meso, biber, čvarke, lovorov list, tucanu i slatku papriku. Izjednačite dobro pa još dinstajte. Onda dodajte sečen beli luk. Sve stavite u pleh obložen pek papirom. Pecite podvarak u rerni zagrejanoj na 220 stepeni sve dok ne porumeni. 

Komentari (0)

Loading