PODVARAK SA ČVARCIMA ZA PRAVE GURMANE Svaki zalogaj je raj za nepca
Služite uz proju ili prilog po želji.
Petak, 05. dec 2025.
Služite uz proju ili prilog po želji.
Osvaja na prvi zalogaj.
Postoji nebrojeno mnogo recepata i načina stavljanja kupusa u buriće i kace. Svima je zajedničko to da se kupus ređa, soli i naliva vodom, ali uvek ta začkoljica da ga ne presolimo ili ne daj Bože da nam propadne jer nismo stavili dovoljno soli
Postoji nebrojeno mnogo recepata i načina stavljanja kupusa u buriće i kace. Svima je zajedničko to da se kupus ređa, soli i naliva vodom, ali uvek ta začkoljica da ga ne presolimo ili ne daj Bože da nam propadne jer nismo stavili dovoljno soli
Seckani kiseli kupus u tegli je zaboravljena zimnica u Srbiji, a to se nekada obavezno pripremalo
Neodoljivo je, videćete kada ga probate.
Počastite se ovog vikenda poznatim našim specijalitetom.
Pravo zimsko jelo koje će vas lepo zasititi, pa se vredi potruditi oko pripreme.
Pravo zimsko jelo, odlično za porodični ručak.
Lako se pravi, a ukus je fantastičan.
U Nemačkoj se recept sa kiselim kupusom kuvanim u vinu zove Vajnkraut i definitivno je jedan od zimskih klasika. Ukus kiselog kupusa u ovom receptu pojačava se dodatkom belog luka, belog vina i po želji grožđa, kima, dok mnogi dodaju i kuvanu slaninu i krompir.
Sezona je kada hodnici zgrada širom gradova Srbije mirišu na kiseli kupus, a burencima sa potopljenim kupusom na selu polako se vidi dno
Nema ničega lepše od porodice na okupu dok se na stolu puši lonac pun kuvanog kiselog kupusa, a napolju hladni vetar udara u prozorsko staklo
Kada se ukiseli kupus i sa sušenja stignu dimljene butkice, kolenice, slanina i kobasice vreme je da sjedinimo sve ove divne ukuse