KAFANSKI PODVARAK SA SUVIM ŠLJIVAMA Neprevaziđenog ukusa, ješćete ga i kada nije post

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Savršena kombinacija razlićitih ukusa.

podvarak sa čvarcima
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg kupusa ribanca
  • 200 g suvih šljiva
  • 3 glavice crnog luka
  • šoljica pirinča
  • mlevena začinska paprika
  • ulje
  • lorber
  • so
  • biber u zrnu

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Propržite sitno seckan luk sa pirinčem i lorberom, na zagrejanom ulju. Onda dodajte kupus i začinite mlevenom začinskom paprikom. Posolite i pobiberite. Prelijte sa malo vode pa dinstajte sve dok kupus ne omekša. Zatim dodajte suve šljive i još malo prodinstajte. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite podvarak pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. 

Komentari (0)

Loading