I MIRIS I UKUS! Kiseli kupus sa dimljenom kolenicom, savršen ručak!
Počastite se ovog vikenda poznatim našim specijalitetom.
Sastojci:
1 glavica kiselog kupusa
1/2 dimljene svinjske kolenice
1 kašika masti
4-5 zrna bibera
1 kašika mlevene paprike
2 lista lovora
Priprema:
Kupus isecite na kockice. Pola stavite u lonac. Preko poređajte lovor, biber i pola količine mlevene paprike. Preko stavite dimljenu kolenicu. Odozgo rasporedite ostatak kiselog kupusa. Pospite ostatkom mlevene paprike i staviti kašiku masti. Sipajte dve čaše vode i kuvajte oko tri sata, na srednjoj tempertauri uz povremeno mešanje. Ako treba, kasnije dodajte još malo vode. Kada se mesi odvoji od koske, izvadite kost i nastavite da kuvate dok ne dobijete željenu mekoću mesa i kupusa.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PRSTE DA POLIŽEŠ! Najukusniji sladak kupus sa mesom i krompirom, svi traže dodatak!
Kuvano jelo koje je neizostavno u našem jelovniku.
SAVRŠENO JELO KAD KUVATE NA BRZAKA Musaka od kiselog kupusa će se brzo pojesti sa vaše trpeze
Neodoljivo je, videćete kada ga probate.
STARINSKO JELO KOJE SMO OBOŽAVALI Domaće flekice sa kupusom, može kao obrok ili prilog
Pravo zimsko jelo koje će vas lepo zasititi, pa se vredi potruditi oko pripreme.
SUPER RUČAK OD SAMO 2 NAMIRNICE Kiseli kupus pokriven krompirom
Lako se pravi, a ukus je fantastičan.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
ZAMESITE ZA TOPLINU DOMA Priganice, toliko savršene, da niko ne mari za dijetu kad ih proba
Jednostavno, prženo testo i spadaju u sam vrh crnogorskih jela na koje su veoma ponosni
Komentari (0)