I MIRIS I UKUS! Kiseli kupus sa dimljenom kolenicom, savršen ručak!
Počastite se ovog vikenda poznatim našim specijalitetom.

Sastojci:
1 glavica kiselog kupusa
1/2 dimljene svinjske kolenice
1 kašika masti
4-5 zrna bibera
1 kašika mlevene paprike
2 lista lovora
Priprema:
Kupus isecite na kockice. Pola stavite u lonac. Preko poređajte lovor, biber i pola količine mlevene paprike. Preko stavite dimljenu kolenicu. Odozgo rasporedite ostatak kiselog kupusa. Pospite ostatkom mlevene paprike i staviti kašiku masti. Sipajte dve čaše vode i kuvajte oko tri sata, na srednjoj tempertauri uz povremeno mešanje. Ako treba, kasnije dodajte još malo vode. Kada se mesi odvoji od koske, izvadite kost i nastavite da kuvate dok ne dobijete željenu mekoću mesa i kupusa.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)