KOH VOLE SVI OD 7 DO 107 GODINA A baš ovako su ga pravile domaćice u Jugoslaviji
Mekan i sočan, uzećete parče više.
Potrebno je:
- 5 jaja
- 13 kašika šećera
- 10 kašika griza
- 1l mleka
- 2 vanilin šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Belanca odvojite od žumanaca, pa belanca umutite u čvrst sneg. Dodajte 10 kašika šećera u belanca, pa još malo mutite. Dodajte žumanca i griz pa polako mutite mikserom na najslabijoj brzini. Pleh obložite papirom za pečenje pa pospite grizom. Izlijte smesz i pecite 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Kolač je pečen kada porumeni i počne da se odvaja ivica od pleha. Zasebno skuvajte mleko sa 3 kašike šećera i vanilinim šećerom. Gotov koh kutlačom prelivajte sa toplim mlekom, ali nikako nemojte sve odjednom da sipate. Kada upije mleko, secite i služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
SOČNI KOH GOCE TRŽAN ZALUDEO DOMAĆICE NA MREŽAMA Lagan i jednostavan, uspeće i početnicima
Pevačica Goca Tržan osim muzičkog, poseduje i veliki talenat za kuvanje, a u njenim đakonijama najviše uživaju ćerka Lena i suprug Raša. Jednom prilikom je podelila recept za koh koji je preuzela od svoje majke i malo izmenila. Sočan i lagan, ne sumnjamo da će se i vama svideti, a ako je sudeći po Gocinoj liniji, verujemo i da ne goji.
STARINSKI KOH BUDI NOSTALGIJU Jeftin i jednostavan, a svaka kuća je mirisala na njega
Pravi se brzo i lako, a nema ko ga ne voli.
TAKO JEDNOSTAVAN, A NEODOLJIV KOH Svaka domaćica u Jugoslaviji je znala recept
Priprema je jednostavna, a nema ko ga ne voli.
TRILEĆE Priprema je i više nego jednostavna, a obožavaju ga milioni
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)