KREMASTA PASTA SA 4 VRSTE SIRA Ukućani će stajati u redu za još
Ručak u kome će uživati cela porodica.
Potrebno je:
- 400 g pilećeg belog mesa
- 400 g testenine
- 1 glavica crvenog luka
- 2 čaše kisele pavlake sa 12% m. m.
- po potrebi maslinovog ulja
- malo bibera
- malo začina za piletinu
- malo začina za suvlaki
- po ukusu so
- 2 kašike susama
- 1 šolja kukuruza
- 1 kesica piletine sa 4 vrste sira
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. Propržite seckan posoljen crni luk na malo maslinovog ulja. Na polovini prženja dodajte piletinu seckanu na kockice i začine. Nakon što meso pusti vodu, dodajte kukuruz i dinstajte. Zasebno skuvajte testeninu onako kako inače radite ili po uputstvu sa kesice. U jednoj posudi pomešajte kiselu pavlaku i kesicu za piletinu sa 4 vrste sira. U pleh obložen papirom za pečenje izručite oceđenu testeninu, pa dodajte pripremljenu smesu sa piletinom. Prelijte smesom sa pavlakom i dobro promešajte. Zatim pospite pečenim susamom i promešajte. Stavite pastu u rernu zagrejanu na 250 stepeni da se zapeče.
Možda vas zanima:
ZAPEČENI TORTELINI SA SIROM RAJ ZA NEPCA Zbog njih i sit postane gladan
Savršenog ukusa, a bićete siti satima.
ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM NIKO NE ODBIJA Ješćete ih za doručak, ručak i večeru
Jelo koje nema konkurenciju.
ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Ješćete ih za doručak, ručak i večeru
Izdašni ručak koji svi vole.
MAKARONE SA SIROM NIKO NE ODBIJA Nastale još u 14 veku, a nema im ravnih
Makarone sa sirom se prvi put pominju u italijanskom kuvaru u 14.veku.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)