PROTEINSKA ČORBA OD GRAŠKA Kremasta i zasitna, daće vam energije za ceo dan
Puna vitamina i ukusna, po ukusu joj nema ravne.
Potrebno je:
- 250 g graška
- 1 l vode
- 1 kocka za povrtnu supu
- 2 šargarepe
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- 1 stabljika celera
- 1 kašika ulja
- so, biber
- majčina dušica, lovorov list
- 250 ml mleka
Priprema:
Grašak isperite pa potopite sat vremena. Onda kuvajte pola sata u litri vode zajedno sa kockom za supu. Šargarepu oljuštite kao i beli luk. Celer isecite pa zajedno sve propržite na kašici ulja. Dodajte kašiku limunovog soka pred kraj kuvanja. Zatim posolite i pobiberite, pa začinite lovorom i majčinom dušicom. Onda dodajte grašak i malo bujona. Zakuvajte još 20 minuta na tihoj vatri. Na kraju izvadite začinsko bilje pa izblendajte čorbu štapnim mikserom i dodajte mleko.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)