MEKSIČKI BURITO SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Pravi se brzo, a ukusa za čistu desetku

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.

burito
Printscreen

Potrebno je:

  • 250 g mlevenog mesa
  • 1/2 glavice luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 supena kašika ulja
  • 1 veliki paradajz, oljušten i sečen na kockice
  • 3 tortilje
  • 1/2 šolje skuvanog pirinča
  • 4 supene kašike kukuruza šećerca, iz konzerve
  • 4 supene kašike crvenog pasulja, iz konzerve
  • 5 supenih kašika rendanog kačkavalja
  • 1 kašičica suvog origana
  • 1 kašičica kumina
  • 1 kašičica mlevene začinske paprike
  • 1/4 kašičice bibera
  • 1/2 kašičice soli

Priprema

Zagrejte ulje u tiganju. Luk iseckajte sitno i propržite oko pet minuta. Zatim dodajte mleveno meso. Mešajte, ubacite origano, mlevenu papriku, biber i so. Sve dobro promešajte, onda dodajte paradajz iseckan na kockice, kukuruz i pasulj pa zajedno kuvajte 15 do 20 minuta, dok meso ne bude gotovo. Nekoliko kašika fila stavite na tortilju i uvijte je, odozgo možete dodati namaz po želji.

Komentari (0)

Loading