MEKSIČKI BURITO SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Pravi se brzo, a ukusa za čistu desetku
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Potrebno je:
- 250 g mlevenog mesa
- 1/2 glavice luka
- 2 čena belog luka
- 1 supena kašika ulja
- 1 veliki paradajz, oljušten i sečen na kockice
- 3 tortilje
- 1/2 šolje skuvanog pirinča
- 4 supene kašike kukuruza šećerca, iz konzerve
- 4 supene kašike crvenog pasulja, iz konzerve
- 5 supenih kašika rendanog kačkavalja
- 1 kašičica suvog origana
- 1 kašičica kumina
- 1 kašičica mlevene začinske paprike
- 1/4 kašičice bibera
- 1/2 kašičice soli
Priprema
Zagrejte ulje u tiganju. Luk iseckajte sitno i propržite oko pet minuta. Zatim dodajte mleveno meso. Mešajte, ubacite origano, mlevenu papriku, biber i so. Sve dobro promešajte, onda dodajte paradajz iseckan na kockice, kukuruz i pasulj pa zajedno kuvajte 15 do 20 minuta, dok meso ne bude gotovo. Nekoliko kašika fila stavite na tortilju i uvijte je, odozgo možete dodati namaz po želji.
Možda vas zanima:
MEKSIČKI BURITO Eksplozija ukusa u svakom zalogaju, pikantni klasik koji se ne odbija
Sočno i slasno jelo uspeće svima.
POSTANITE MAJSTOR U PRIPREMI Meksički burito po IDEALNOM receptu
Dopašće vam se.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
POSNA BAKLAVA Sočna, hrskava, topi se u ustima
Za bogatiji ukus, možete dodati malo posnog margarina.
Komentari (0)