POSNI PASULJ SA POVRĆEM Osvaja na prvi zalogaj, zaboravićete na onaj sa mesom potpuno
Idealno jelo za sve oni koji poste
Sastojci:
- 300 g pasulja (po mogućstvu tetovac ili beli)
- 1 veći crni luk
- 2 šargarepe
- 1 koren peršuna
- 2 čena belog luka
- 2 kašike ulja
- So, biber, suvi začin po ukusu (lovor, aleva paprika)
Priprema:
1. Pasulj potopi preko noći, zatim ga skuvaj do pola u slanoj vodi.
2. Na ulju proprži sitno seckan luk, dodaj rendanu šargarepu i peršun, kratko proprži.
3. Dodaj pasulj, začine i vodu po potrebi, krčkati dok pasulj ne omekša.
4. Na kraju dodaj sitno seckani beli luk.
KUVANI KISELI KUPUS SA BUTKICOM I SLANINOM Starinski recept iz Mrčajevaca, bolji čak i od sarme
Donosimo vam najbolji kiseli kupus sa suvim rebrima po kafanskom receptu iz Mrčajevaca
OTKRIVENA NAJVEĆA TAJNA JNA Kuvar pokazao dugo čuvani recept za pravi vojnički pasulj
Važno je znati da se pasulj ne meša do zaprške kako bi zrno ostalo celo i kako ne bi zagorevao
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci je savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
ORIGINALAN RECEPT SA SVETE GORE Brza posna čorba, skida umor i popravlja raspoloženje u trenutku
Brza priprema i jeftini sastojci, a obiluje vitaminima
POSNI PODVARAK IZ BAKINE BELEŽNICE Delikates uz pečeni krompir i projaru
Meko, aromatično, toplo – uz pečeni krompir i projaru ovo jelo je prava posna gozba
Komentari (0)