ŠTRUDLA SA MAKOM IZ BAKINE KUHINJE Kombinacija bez greške koja popravlja dan u trenu
Mekana i sočna, najbolje odmah stavite duplu meru
Potrebno je
Za testo
500 g brašna
250 ml mleka
30 g kvasca
1 jaje
1 žumance
50 g šećera
50 g otopljenog maslaca
Za fil:
500 g maka
200 g šećera
1,5 šolja mleka
Za premaz:
1 jaje
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi s toplim mlekom razmutite kvasac i šećer. Dodajte brašno, jaje, žumance i otopljen maslac, pa zamesite testo. Pustite da odstoji 20 minuta, pa podelite na 3 dela. Zatim pomešajte mak i šećer da napravite fil. Mleko zagrejte, skoro do ključanja, pa ga postepeno dodajte maku i šećeru. Promešajte da se sastojci dobro sjedine. Razvucite testo pa ga premažite filom i uvijte u rolat. Obložite pleh papirom za pečenje pa naređajte štrudle. Premažite štrudle umućenim jajetom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumene. Bon appetit!
ŠTRUDLA SA MAKOM IZ BAKINE KUHINJE Kombinacija bez greške koja popravlja dan u trenu
Mekana i sočna, najbolje odmah stavite duplu meru
NAJBOLJI POSNI MAJONEZ Obrok se ne može zamisliti bez ovog priloga, neodoljivo kremast i ukusan
Probajte majonez i po potrebi dodajte još soli, senfa ili...
POSNA KUVANA BORANIJA Lagana, zdrava i savršena za dane posta
Savršena posna čorbica — laka, mirisna i fina!
BRZINSKO ČUDO ZA STO! Zapečena testenina sa jogurtom i jajima – gotova za 30 minuta, nestaje iz tepsije!
Služi se toplo, a savršeno se slaže uz šolju domaće supe
POSNI PASULJ SA POVRĆEM Osvaja na prvi zalogaj, zaboravićete na onaj sa mesom potpuno
Idealno jelo za sve oni koji poste
Komentari (0)