KAFANSKA PILEĆA ČORBA ZA HLADNE DANE Jedan sastojak joj daje poseban šmek
Služite vruću.
Potrebno je:
- 1 cela pileća krilca ili jedno manje pile
- 2–3 šargarepe, isečene na kolutiće
- 2 krompira, isečena na kockice
- 1 manji koren peršuna
- 1 manji koren celera
- 1 manji crni luk
- 2 čena belog luka
- 2 lovorova lista
- so i biber po ukusu
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 1 supena kašika ulja ili masti
- tajni sastojak: 1 kašika domaće goveđe ili pileće supe u prahu
- svež peršun za dekoraciju
Priprema
Dobro operite piletinu pa je stavite u veliku šerpu. Nalijte 2 litra hladne vode pa polako zagrejte do vrenja. Onda dodajte seckan crni luk, šargarepu, krompir, koren peršuna i celera. Dodajte lovorove listove i beli luk. Začinite pa dodajte supu u prahu. Vatru smanjite i kuvajte sat do sat i po vremena, sve dok piletina ne omekša, a povrće postane mekano. Onda polako promešajte i dolijte vode. Zatim izvadite povrće i pile i procedite čorbu.
Možda vas zanima:
TELEĆA ČORBA KAO IZ KAFANE Savršeno otvara apetit za glavno jelo
Bićete oduševljeni ukusom.
PILEĆA ČORBA SA NJOKAMA Ukućani će stajati u redu za još
Savršena za sve svečane događaje.
DOMAĆA PILEĆA ČORBA Gusta i zasitna, ukućani će stajati u redu za još
Pravi raj za nepca.
PILEĆA ČORBA Ukusna i zdrava, a prehlada nestaje kao rukom odnešena
Super za imunitet,a preukusna.
BAKINA PITA SA KUPUSOM I PRAZILUKOM GREJE DUŠU I TELO Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Sočna i mirisna, bićete oduševljeni.
BRZE JOGIRT LEPINJE IZ RERNE Savršeno idu uz ajvar ili džem, a mekane i hrskave
Samo dodajte prilog po želji.
DOMAĆA URNEBES SALATA ISTA KAO ONA KAFANSKA Pikantna i kremasta, super ide uz roštilj
Služite uz lepinje ili tople projice.
POSNE PUNJENE PAPRIKE PO RECEPTU IZ 1939 GODINE Nije soja ni pirinač, a pravi su raj za nepca
Samo dodajte ajvar ili prilog po želji.
Komentari (0)