RUŽA POGAČA SA BELIM LUKOM Klasik iz bakine kuhinje koji miriše na detinjstvo

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Zamiriše cela kuća dok se peče.

ruža pogača sa belim lukom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 600 g brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 300 ml toplog mleka
  • 50 ml ulja
  • 2 jaja
  • 100 g putera
  • 5 čenova belog luka
  • 1 veza peršuna
  • so 

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, suvi kvasac, šećer i so pa dodajte toplo mleko, jaje i ulje. Zamesite glatko testo pa ga pokrijte i ostavite sat vremena da naraste. Onda otopite puter pa mu dodajte usitnjen beli luk i peršun. Razvaljajte tanko testo pa ga premažite puterom i isecite na trake. Uvijte svaku traku u oblik ruže pa ređajte u pleh obložen pek papirom. Zatim premažite umućenim jajetom i ostavite još 20 minuta da naraste. Pecite pogaču oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading