RUŽA POGAČA SA BELIM LUKOM Klasik iz bakine kuhinje koji miriše na detinjstvo
Zamiriše cela kuća dok se peče.
Potrebno je:
- 600 g brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 1 kašičica šećera
- 300 ml toplog mleka
- 50 ml ulja
- 2 jaja
- 100 g putera
- 5 čenova belog luka
- 1 veza peršuna
- so
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, suvi kvasac, šećer i so pa dodajte toplo mleko, jaje i ulje. Zamesite glatko testo pa ga pokrijte i ostavite sat vremena da naraste. Onda otopite puter pa mu dodajte usitnjen beli luk i peršun. Razvaljajte tanko testo pa ga premažite puterom i isecite na trake. Uvijte svaku traku u oblik ruže pa ređajte u pleh obložen pek papirom. Zatim premažite umućenim jajetom i ostavite još 20 minuta da naraste. Pecite pogaču oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
PUNJENA POGAČA SA AJVAROM Zbog mirisa i komšije dolaze nepozvane
Mirisna i sočna, nećete moći da prestanete da jedete.
ĐUMBIR POGAČA ZA SAVRŠEN DORUČAK Mekana kao duša i mirisna
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
SUNCOKRET POGAČA IZ BAKINE KUHINJE Mekana kao duša i mirisna, zbog nje se krši svaka dijeta
Samo dodajte prilog po želji.
KOSOVSKA POGAČA Recept glumca Milana Vasića oduševio domaćice na mrežama
Glumac Milan Vasić nedavno se ostvario u najvažnijoj životnoj ulozi, postao je otac dečaka Despota. Da nije talentovan samo za „daske koje život znače“ pokazuje i ovaj recept za kosovsku pogaču, po receptu njegove majke, koja mu je omiljena, a ne sumnjamo da će se i vama svideti.
PAŠTETA OD SARDINA SUPER IDE UZ TOST Zdrava i ukusna, taman za doručak
Bićete oduševljeni ukusom.
DUBAI BAKLAVA SRUŠILA DRUŠTVENE MREŽE Zaborvićete i na čokoladu i na čizkejk
Poslastica kojoj neće odoleti ni najveći sladokusci.
RUŽA POGAČA SA BELIM LUKOM Klasik iz bakine kuhinje koji miriše na detinjstvo
Zamiriše cela kuća dok se peče.
POSNE PIHTIJE SE TOPE U USTIMA Sočne i mekane, i dupla mera je malo
Pravićete i kada nije post.
ŠTAPIĆI SA MASLINAMA ZA UŽINU KOJA SE PAMTI Kad ih jednom probate, zaboravićete na pekaru
Bićete oduševljeni ukusom.
Komentari (0)