BELA PITA SVAKIM ZALOGAJEM ZAUSTAVLJA DAH Bogata, kremasta tekstura i nežna aroma limuna
Savršeni za slavu ili doček Nove godine.
Potrebno je:
Kore:
- 500 g brašna
- pola kašičice praška za pecivo
- 2 jaja
- 100 g margarina
- 180 g milerama
- 180 g šećera
Krema:
- 1 l mleka
- 130 g brašna
- 200 g šećera
- 1 kašičica aroma vanile ili kesica vanilin šećera
- 250 g margarina
- korica 1 limuna
- malo soka od limuna
Dekoracija:
- šećer u prahu ili kokos
Priprema:
Rernu zagrejte na 175 stepeni. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo. Onda dodajte mileram, jaja, šećer i omekšali margarin. Umesite glatko testo pa ga podelite na 5 jednakih delova. Oblikujte lopticu od svakog dela pa je pokrijte krpom. Razvucite svaku lopticu između dva pek papira. Zatim prebacite razvučenu koru sa papirom na pleh. Pecite koru 8 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Ponovite isti postupak sa još 4 kore. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećere, aromu vanile i 200 ml mleka. Ostatak mleka zagrejte do ključanja pa skinite sa vatri dodajte prethodnu smesu. Zatim vratite na šporet i kuvajte sve dok se ne zgusne. Pokrijte fil prozirnom folijom pa pustite da se ohladi. Potom ga umutite sa margarinom, rendanom limunovom koricom i malo limunovog soka. Ređajte pitu redosledom kora-fil-kora-fil-kora-fil-kora-cela pita. Pospite poslasticu šećerom u prahu ili kokosom.
Možda vas zanima:
PESAK TORTA ZA LENJE DOMAĆICE Kremasta poslastica ukusa kao da ste pravili satima
Pravi se maltene sama, a osvaja na prvi zalogaj.
RUM TORTA ZA LENJE DOMAĆICE Nema pečenja, a razvaljuje ukusom
Kremasta i jednostavna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
DUBAI BAKLAVA SRUŠILA DRUŠTVENE MREŽE Zaborvićete i na čokoladu i na čizkejk
Poslastica kojoj neće odoleti ni najveći sladokusci.
JUGOSLAVIJA TORTA KAKVU SU NEKAD PRAVILE SVE BAKE Prepuna jabuka i sočna, a izdašna
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
BEŠAMEL SOS SA PEČURKAMA SUPER IDE UZ LAZANJE Baš ovako ga prave u Francuskoj
Dodaje šmek svakom jelu.
GIRICE IZ RERNE SUPER IDU UZ PIVO Polizaćete i tanjir koliko su slasne
Samo dodajte prilog po želji.
BELA PITA SVAKIM ZALOGAJEM ZAUSTAVLJA DAH Bogata, kremasta tekstura i nežna aroma limuna
Savršeni za slavu ili doček Nove godine.
POSNE PRŽENICE MIRIŠU NA DETINJSTVO A zbog jednog sastojka su mekane kao duša
Služite toplo uz ajvar.
BRZA VOĆNA TORTA UKUSA KAO IZ POSLASTIČARNICE Lagan biskvit, sočne višnje i kremasti fil od sira
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)