SRNEĆA LEĐA PO RECEPTU IZ STARE JUGOSLAVIJE Savršeni spoj čokolade, oraha i džema
Savršena za Novogodišnje i Božićne praznike.
Potrebno je:
- 4 jajeta
- 140 g margarina
- 140 g šećera u prahu
- 70 g brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 3 kašike kakao praha
- 100 g mlevenih oraha
- rum po ukusu
SavrZa premazivanje
- džem po izboru
- 100 g čokolade za kuvanje
- 100 ml slatke pavlake
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa prah šećerom pa zakuvajte. Onda dodajte čokoladu i mešajte, sve dok se ne otopi. Skinite sa ringle i ostavite da se hladi. Zasebno u posudi umuite margarin pa ga pomešajte sa smesom. Potom dodajte brašno, kakao, prašak za pecivo, rum i mlevene orahe pa dobro promešajte. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, sve dok čačkalica ne izađe čista. Premažite džemom. Zagrejte slatku pavlaku do ključanja pa joj dodajte čokoladu i mešajte dok se ne sjedini. Premažite kolač glazurom.
Možda vas zanima:
TORTA CRNI PRINC MILUJE NEPCA Prepuna čokolade i oraha, i dupla mera je malo
Raskošna poslastica savršena za svečanu i slavsku trpezu.
REFORMA TORTA Klasik koji nikada ne izlazi iz mode, sa čokoladom i orasima
Raskošna poslastica skupog ukusa.
POSNA SAHER TORTA SAVRŠENO PARIRA ORIGINALU Nećete razliku ni da primetite
Savršena za svetog Nikolu ali i doček Nove godine.
MILKA TORTA ZA SVE SVEČANOSTI I DEČIJE ROĐENDANE Vole je svi od 7 do 107 godina
Ako volite čokoladne torte, ovu poslasticu ćete obožavati.
BAKIN KOLAČ SA VIŠNJAMA VRAĆA U DETINJSTVO Polovina se pojede dok je još u plehu
Sočan i mekan kao duša.
SNIKERS BAJADERA NA DOMAĆI NAČIN Recept iz bakine kuhinje oduševio domaćice na mrežama
Kremasta poslastica jednostavne pripreme.
SRNEĆA LEĐA PO RECEPTU IZ STARE JUGOSLAVIJE Savršeni spoj čokolade, oraha i džema
Savršena za Novogodišnje i Božićne praznike.
ORIJENTALNA KROMPIR SALATA BOLJA OD RUSKE I MIMOZE Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
ČOKO HLEB ZA IZNENADNE GOSTE Sve se samo pomeša i peče, a razvaljuje ukusom
Sočan i mirisan, a super ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)