SRNEĆA LEĐA PO RECEPTU IZ STARE JUGOSLAVIJE Savršeni spoj čokolade, oraha i džema

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Savršena za Novogodišnje i Božićne praznike.

srneća leđa
Shutterstock

Potrebno je:

  • 4 jajeta
  • 140 g margarina
  • 140 g šećera u prahu
  • 70 g brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 3 kašike kakao praha
  • 100 g mlevenih oraha
  • rum po ukusu

SavrZa premazivanje

  • džem po izboru
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 100 ml slatke pavlake

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa prah šećerom pa zakuvajte. Onda dodajte čokoladu i mešajte, sve dok se ne otopi. Skinite sa ringle i ostavite da se hladi. Zasebno u posudi umuite margarin pa ga pomešajte sa smesom. Potom dodajte brašno, kakao, prašak za pecivo, rum i mlevene orahe pa dobro promešajte. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, sve dok čačkalica ne izađe čista. Premažite džemom. Zagrejte slatku pavlaku do ključanja pa joj dodajte čokoladu i mešajte dok se ne sjedini. Premažite kolač glazurom. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading