Potrebno je:

Za testo:

5 belanaca

275 g sitnog kristal šećera

20 g listića badema

Za fil:

200 ml neutralne pavlake

150 ml milerama

pola kesice vanilin šećera

250 g malina ili drugog sitnog voća po želji

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Belanca umutite s prstohvatom soli, na najvećoj brzini. Dodajte kašiku po kašiku šećera, uz stalno mućenje. U pleh ravnomerno utisnite smesu, pa pospite listićima badema. Pecite oko 10 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, pa smanjite na 160 i pecite još 15 minuta. Mikserom umutite pavlaku, pa dodajte mileram i vanilin šećer. Iz rerne izvadite koru pa okrenite da strana s bademima bude dole. Ostavite da se prohladi, pa filujte. Testo uz pomoć papira uvijte u čvrst rolat. Na kraju, skinite papir i dekorišite.