Sastojci (za 6 porcija):
- 1 kašika putera
- 2 glavice iseckanog crnog luka
- 1 iseckani praziluk
- 1 iseckana šargarepa
- 2 velika krompira, oljuštena i isečena na sitnije kockice
- 500 g oljuštenog pečenog kestena
- 6 šoljica bujona
- 2 lovorova lista
- ¼ kašičice mlevenog karanfilića
- ¼ kašičice mlevenog đumbira
- 300 g svilenkastog tofua
Priprema:
U jednoj velikoj šerpi otopite puter, pa onda dodajte luk, praziluk i šargarepu. Pržite oko 5 minuta pa dodajte krompir, kestenje, bujon, lovorov list i ostale začine. Kuvajte oko 25 do 30 minuta, na srednjoj vatri. Zatim skinite sa vatre i izvadite lovorov list. Izblendajte u blenderu pa dodajte tofu da dobijete potaž i sve promešajte.
Komentari (0)