Sastojci (za 6 porcija):

  • 1 kašika putera
  • 2 glavice iseckanog crnog luka
  • 1 iseckani praziluk
  • 1 iseckana šargarepa
  • 2 velika krompira, oljuštena i isečena na sitnije kockice
  • 500 g oljuštenog pečenog kestena
  • 6 šoljica bujona
  • 2 lovorova lista
  • ¼ kašičice mlevenog karanfilića
  • ¼ kašičice mlevenog đumbira
  • 300 g svilenkastog tofua

Priprema:

U jednoj velikoj šerpi otopite puter, pa onda dodajte luk, praziluk i šargarepu. Pržite oko 5 minuta pa dodajte krompir, kestenje, bujon, lovorov list i ostale začine. Kuvajte oko 25 do 30 minuta, na srednjoj vatri. Zatim skinite sa vatre i izvadite lovorov list. Izblendajte u blenderu pa dodajte tofu da dobijete potaž i sve promešajte.