Potrebno je
- 500 grama piškota
- 425 grama višanja iz kompota
- pola šolje džema od višanja
- 250ml hladne kafe
- 900 ml slatke pavlake za šlag
- jedna kašika šećera
- jedna kašičica ekstrakta od vanile
- 5 dekagrama narendane čokolade za kuvanje
Priprema
Višnje procedite pa sačuvajte sirup. Onda mu dodajte kafu pa promešajte. Zatim višnje iseckajte na sitne komade pa ih sjedinite sa džemom. Nakon toga naseckamo višnje na sitne komade. Pomešajte šećer i vanilin ekstrakt sa slatkom pavlakom pa sve umutite. Umačite piškote na kratko u mešavinu kafe i sirupa pa ređajte u pleh. Preko toga nanesite sloj smese sa džemom i višnjama pasloj umućene slatke pavlake. Ređajte sve dok ne utrošite sav materijal. Poslednji sloj treba da budu piškote. Ostavite tortu bar 3 sata u frižideru da se dobro stegne pa je premažite preostalom pavlakom. Na kraju pospite rendanom čokoladom za kuvanje.
Komentari (0)