Aromatične pljeskavice od TIKVICA: Najpopularniji LETNJI ručak za samo 300 dinara
Najjednostavniji i najjeftiniji ručak koji će obožavati svi članovi porodice
Sastojci:
- Dve veće tikvice ili tri manje
- Dva jajeta
- so
- 4 kašike brašna
- prašak za pecivo
- biber
- suvi začin
- bosiljak
- crvena paprika veća
- kašika senfa
- tri čena belog luka
- začini po želji
- ulje
Priprema:
Tikvice izrendajte, dodajte so, biber i suvi ya;in pa sa;ekajte da puste vodu. Dobro ih iscedite posle deset minuta, pa dodajte sitno naseckanu papriku, jaja, beli luk, kašiku senfa, brašno, kašiku ulja i prašak za pecivo.
Dodajte po želji začine koje imate u kući ( bosiljak, peršun, kurkuma...)
Smesu zahvatajte kašikom pa pržite u vrelom ulju, otprilike minut do dva sa jedne i minut do dva sa druge strne.
PRIJATNO!
BONUS VIDEO
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)