ĆUFTE PUNJENE CELIM JAJIMA Elegantno izgledaju na stolu, a savršen ukus imaju
Pripremite mleveno meso na malo drugačiji način.
Jaja obučena mesom
Sastojci:
300 g svinjskog mesa
1 kriška belog hleba
3 kašike mleka
7 jaja
1 crni luk
brašno
so, biber
Foto: Shutterstock
Priprema:
Meso posolite, ispecite u rerni, ohladite i sameljite. Dodajte hleb natopljen mlekom, jedno jaje, sitno iseckan luk, začinite po ukusu i izmešajte. Skuvajte šest jaja. Meso podelite na šest loptica. Svaku rastanjite kao pljeskavicu debljine prsta, stavite na sredinu oljušteno skuvano jaje i obmotajte mesom. Uvaljajte ćufte u brašno i pržite na vrelom ulju dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Ohlađene presecite napola ili na kriške.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)