JEDAN ZAČIN OBIČAN KROMPIR PRETVARA U SAVRŠEN! Obavezno probajte ovaj recept sa egzotičnim karijem
Kari je mešavina koju čini više začina. Njihova kombinacija zavisi od toga u kom delu sveta se kari pravi, a najčešći sastojci su kurkuma, korijander, kardamon, kumin, bosiljak i crvena ljuta paprika.
Krompir iz rerne sa karijem
Sastojci:
1 kg krompira
150 ml piva
100 ml ulja
1 kašika karija
Priprema:
Krompir operite, oljuštite i ako je krupan isecite na manje komade. Posolite, pobiberite po ukusu, dodajte kari i izmešajte. Rasporedite po plehu, prelijte uljem i pivom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne omekšaju i ne dobiju zlatnosmeđu boju.
KOJE VRSTE PAVLAKE POSTOJE? Kisela ili slatka, nije isto koju ćete da koristite
Ako pravite slano ili slatko jelo, važno je da znate razliku između ovih termina. S obzirom da je upotreba pavlake široko rasprostranjena u kulinarstvu, saznajte kako da napravite savršen kolač ili piletinu sa pavlakom..
PROJA SA SIROM "NA ČAŠE" Uspeće i potpunim početnicima, idealna za svako doba dana
Zbog mera "na čaše" uspeće apsolutno svima.
DA LI BISTE PROBALI KAFU OD PEČURAKA? Evo zašto se smatra najzdravijom na svetu + recept
Pečurke su namirnica koja zamenjuje meso, bogata vitaminima B grupe, bakrom, selenom, vlaknima i proteinima. Iako postoji više od 300 jestivih vrsti, u komercijalnoj je upotrebi samo desetak. Neki izvori navode da su se pečurke koristile kao zamena za kafu u Finskoj još za vreme Drugog svetskog rata kad su zrna kafe bila nedostupna. U Aziji je od davnina, poznata njihova primena u kulinarske i medicinske svrhe. Kafa od pečuraka smatra se najzdravijom kafom na svetu, zbog upotrebe macutake pečurki.
POSNI PREBRANAC Slasno jelo koje greje dušu i telo, recept je proveren a ukus savršen
Konkretan ručak dugo će vas držati sitim.
8 NAJBOLJIH ZAMENA ZA BELO BRAŠNO Zdrave alternative koje ćete obožavati
Ako zamenite belom brašno zdravijom opcijom dobićete brojne benefite po zdravlje. Umesto pšeničnog možete da koristite kukuruzno brašno, od leblebija, speltino, heljdino, bademovo, od ovsenih pahuljica ili pirinčano brašno.
Komentari (0)