ĆUFTE OD ĆURETINE U PARADAJZ SOSU Oduševiće vas ovaj savršen ručak!
Servirajte ćufte uz kuvani krompir ili pirinač.
Ćureće ćufte u sosu od paradajza
Sastojci:
Za ćufte:
600 g mlevene ćuretine
2 glavice crvenog luka
4 čena belog luka
1 cm korena đumbira
1 jaje
3 kašike jogurta
1 kašika karija
1/2 kašičice kima
1/2 kašičice mlevenog bibera
1 kašičica soli
Za sos:
300 ml pelata
300 ml vode
2 glavice crnog luka
3 čena belog luka
2 kašičice karija
1/2 kašičice mlevenog bibera
1 kašičica soli
1 lovorov list
1 kašičica sveže seckanog peršuna
1 kašika ulja
Priprema:
Ćufte: Crni i beli luk sitno iseckajte, đumbir narendajte, pa pomešajte sve sastojke za ćufte i rukom umesite ujednačenu smesu. Rukama pravite loptice željene veličine i ređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.
Sos: Na ulju prodinstajte iseckane crni i beli luk da omekšaju, dodajte kari, biber, mešajte jedan minut, pa sipajte pelat i izgnječite. Dodajte lovor, so i vodu i ostavite da provri. Smanjite temperaturu i kuvajte na tihoj vatri oko pola sata. Izmiksajte štapnim mikserom, vratite na šporet i dodajte ćufte i po potrebi još malo začinite. Kuvati zajedno desetak minuta. Poslužite uz barenu testeninu ili krompir posuto peršunom.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
DODAJTE OVU NAMIRNICU U TESTO NARAŠĆE KAO LUDO Korisni trikovi za najbolje pecivo
Jednostavni, a korisni trikovi.
PILEĆI GULAŠ Idealno jelo za hladne tmurne dane, a puno vitamina i minerala
Sočan spoj povrća sa mesom, za prave gurmane.
TRIKOVI ZA SAVRŠEN RIŽOTO Biće kremast i slasan umesto suv i bezukusan
Jednostavni trikovi doprineće da rižoto bude kremast i sočan.
JAPANSKE PALAČINKE Vazdušaste kao oblak, napravite ih za doručak, biće savršene i za večeru
Potrebno je samo par sastojaka i malo vremena, a biće ukusne kao da ste se trudili satima.
Komentari (0)