Kuvano vino sa medom i anisom: Savršeno piće koje će da vam zagreje i dušu

Alo.rs/I.V.

11:00

Sezonski recepti 0

Kada zahladi, nema ničeg bojeg od šolje toplog, kuvanog vina

vino
Shutterstock

Sastojci:

1 velika pomorandža

1 boca merloa

1/4 šoljice rakije

1-2 kašike javorovog sirupa ili meda

2 cela štapića cimeta

3 zvezdice anisa

4 cela karanfilića

Za ukras:

1/4 šoljice brusnica

1 štapić cimeta

kriške pomorandže

Priprema:

Pomorandžu presecite napola, te jednu polovinu isecite na krugove i stavite u lonac, a drugu polovinu iscedite. U lonac dolijte vino, a zatim i rakiju, te štapić cimeta, zvezdasti anis i karanfilić. Zagrejte smesu na srednjoj vatri oko 5 minuta. Ali pripazite - kad vidite najmanje mehuriće na površini, smanjite toplotu na najmanje. Probajte i dodajte prvo jednu kašiku zaslađivača, pa još jednu ako nije dovoljno slatko. Ako nije dovoljno začinjeno, nastavite s kuvanjem na vrlo laganoj vatri još 5-10 minuta.

Komentari (0)

Loading