Kuvano vino sa medom i anisom: Savršeno piće koje će da vam zagreje i dušu
Kada zahladi, nema ničeg bojeg od šolje toplog, kuvanog vina

Sastojci:
1 velika pomorandža
1 boca merloa
1/4 šoljice rakije
1-2 kašike javorovog sirupa ili meda
2 cela štapića cimeta
3 zvezdice anisa
4 cela karanfilića
Za ukras:
1/4 šoljice brusnica
1 štapić cimeta
kriške pomorandže
Priprema:
Pomorandžu presecite napola, te jednu polovinu isecite na krugove i stavite u lonac, a drugu polovinu iscedite. U lonac dolijte vino, a zatim i rakiju, te štapić cimeta, zvezdasti anis i karanfilić. Zagrejte smesu na srednjoj vatri oko 5 minuta. Ali pripazite - kad vidite najmanje mehuriće na površini, smanjite toplotu na najmanje. Probajte i dodajte prvo jednu kašiku zaslađivača, pa još jednu ako nije dovoljno slatko. Ako nije dovoljno začinjeno, nastavite s kuvanjem na vrlo laganoj vatri još 5-10 minuta.

NEODOLJIVI KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom slatko-kiselkastom spoju, a super idu uz kafu ili čaj
Prave se lako, a mogu da zamene užinu ili desert.

TELETINA PUNJENA SPANAĆEM I SIROM Specijalitet od mesa u kome će uživati cela porodica
Sočno i slasno jelo raspametiće i one izbirljive.

PITA SA ZELJEM NA VODI Savršena za doručak i večeru, a biće super i hladna
Sočna i ukusna, uzećete parče više.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.
Komentari (0)