Kuvano vino sa medom i anisom: Savršeno piće koje će da vam zagreje i dušu
Kada zahladi, nema ničeg bojeg od šolje toplog, kuvanog vina
Sastojci:
1 velika pomorandža
1 boca merloa
1/4 šoljice rakije
1-2 kašike javorovog sirupa ili meda
2 cela štapića cimeta
3 zvezdice anisa
4 cela karanfilića
Za ukras:
1/4 šoljice brusnica
1 štapić cimeta
kriške pomorandže
Priprema:
Pomorandžu presecite napola, te jednu polovinu isecite na krugove i stavite u lonac, a drugu polovinu iscedite. U lonac dolijte vino, a zatim i rakiju, te štapić cimeta, zvezdasti anis i karanfilić. Zagrejte smesu na srednjoj vatri oko 5 minuta. Ali pripazite - kad vidite najmanje mehuriće na površini, smanjite toplotu na najmanje. Probajte i dodajte prvo jednu kašiku zaslađivača, pa još jednu ako nije dovoljno slatko. Ako nije dovoljno začinjeno, nastavite s kuvanjem na vrlo laganoj vatri još 5-10 minuta.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)