Mimoza salata sa lososom: Kad je budete probali, momentalno ćete zaboraviti na tradicionalnu verziju
Sigurno smo da će vam se ova verzija pozante salate veoma dopasti
Sastojci:
- 200 g lososa (ili 1 konzerva)
- 4 jaja
- 4 krompira
- 1 velika šargarepa
- 1 crni luk
- 200 g majoneza
- 200 ml kisele pavlake
- so
Priprema:
Ribu posolite i nauljite te pecite zamotanu u alu-foliji na 200 stepeni 30 minuta.
Crni luk oljuštite i iseckajte što sitnije možete.
Krompir i šargarepu takođe oljuštite, skuvajte i narendajte na sitno rende.
Ispečenu ribu iseckajte što sitnije, pomešajte s majonezom i krompirom te dodajte šargarepu.
Jaja kuvajte 12 minuta, oljuštite i pažljivo narendajte.
U posudu s ribom i povrćem dodajte odozgo rendana jaja i ukrasite.
PRIJATNO!
OČISTITE BLENDER ZA MANJE OD 60 SEKUNDI A nema ni rastavljanja ni ribanja
Jednostavan trik, a blender će biti kao nov.
POGAČICE SA ČVARCIMA Sjajnu se slažu sa jogurtom, a još bolje od kupovnih
Slasne i neodoljive, za savršen doručak.
NAJUKUSNIJA JELA ZA BOŽIĆNI POST Poći će vam voda na usta, za obrok koji se pamti
Pihtije, sremski paprikaš, pikantni oslić i mimoza salata, biramo samo ono najbolje.
POSNA REFORMA Čokoladna rapsodija sa orasima dostojna kraljevske trpeze
Poslastica za sva vremena i prilike.
POSNI SLAVSKI KOLAČ Ni malo ne zaostaje za originalom, a gosti će biti oduševljeni
Ukrasiće slavsku trpezu, a nema ko vam neće tražiti recept.
Komentari (0)