Napravite uskršnji klasike bez premca MIMOZA SALATA, ovog puta s pečurkama
Bez mimoza salate, koja je verzija ruske, praznici ne mogu da se zamisle. Ovog puta ona ima i marinirane pečurke što ubrzava proces pripreme.

Mimoza s pečurkama
Sastojci:
200 g šunke
250 g kukuruza iz konzerve
4 kuvana jajeta
200 g mariniranih pečuraka
2000 g rendane šargarepe
100 g rendanog kačkavalja sira
150 ml majoneza
150 ml pavlake
Priprema:
Kalup obložite papirom za pečenje. Pomešajte majonez i pavlaku po ukusu. Šunku isecite na trake i poređajte po dnu tepsije, pa premažite tankim slojem majoneza s pavlakom. Zatim poređajte oceđen kukuruz, pa sloj mešavine majoneza i pavlake, onda jaja koja ste skuvali i izrendali nakrupno, pa opet mešavina majoneza i pavlake. Potom idu iseckane marinirane pečurke, majonez s pavlakom i na kraju rendana kuvana šargarepa, majonez i rendani tvrdi sir. Stavite u frižider na sat vremena.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

POSNA PROJA SA TIKVICAMA Klasik na drugačiji način, pravi se lako, a pojede odmah
Priprema je jednostavna, a osvaja ukusom.

PUNJENE PAPRIKE Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, za ručak koji se pamti
Sočno i slasno jelo, ukućani će stajati u redu za još.

OBOJITE JAJA U ROZE ZA USKRS Izgledaće nežno i originalno, a sastojci su potpuno prirodni
Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.

POSNE SARMICE OD ZELJA ZA SAVRŠEN RUČAK Toliko su ukusne da ćete zaboraviti da nedostaje meso
Sočne i ukusne, prste da poližete.

POSNA KREMPITA Mekana kao duša, a topi se u ustima, ovakvu do sada niste jeli
Sa keksom i pudingom, sočna i ukusna.
Komentari (0)