Napravite uskršnji klasike bez premca MIMOZA SALATA, ovog puta s pečurkama
Bez mimoza salate, koja je verzija ruske, praznici ne mogu da se zamisle. Ovog puta ona ima i marinirane pečurke što ubrzava proces pripreme.
Mimoza s pečurkama
Sastojci:
200 g šunke
250 g kukuruza iz konzerve
4 kuvana jajeta
200 g mariniranih pečuraka
2000 g rendane šargarepe
100 g rendanog kačkavalja sira
150 ml majoneza
150 ml pavlake
Priprema:
Kalup obložite papirom za pečenje. Pomešajte majonez i pavlaku po ukusu. Šunku isecite na trake i poređajte po dnu tepsije, pa premažite tankim slojem majoneza s pavlakom. Zatim poređajte oceđen kukuruz, pa sloj mešavine majoneza i pavlake, onda jaja koja ste skuvali i izrendali nakrupno, pa opet mešavina majoneza i pavlake. Potom idu iseckane marinirane pečurke, majonez s pavlakom i na kraju rendana kuvana šargarepa, majonez i rendani tvrdi sir. Stavite u frižider na sat vremena.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)