Napravite uskršnji klasike bez premca MIMOZA SALATA, ovog puta s pečurkama

alo.rs/I. V.

09:00

Sezonski recepti 0

Bez mimoza salate, koja je verzija ruske, praznici ne mogu da se zamisle. Ovog puta ona ima i marinirane pečurke što ubrzava proces pripreme.

posna mimoza salata
Shutterstock

 

Mimoza s pečurkama

Sastojci:

200 g šunke 

250 g kukuruza iz konzerve

4 kuvana jajeta 

200 g mariniranih pečuraka 

2000 g rendane šargarepe 

100 g rendanog kačkavalja sira 

150 ml majoneza

150 ml pavlake

Priprema:

Kalup obložite papirom za pečenje. Pomešajte majonez i pavlaku po ukusu. Šunku isecite na trake i poređajte po dnu tepsije, pa premažite tankim slojem majoneza s pavlakom. Zatim poređajte oceđen kukuruz, pa sloj mešavine majoneza i pavlake, onda jaja koja ste skuvali i izrendali nakrupno, pa opet mešavina majoneza i pavlake. Potom idu iseckane marinirane pečurke, majonez s pavlakom i na kraju rendana kuvana šargarepa, majonez i rendani tvrdi sir. Stavite u frižider na sat vremena. 

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Komentari (0)

Loading