VRHUNSKI SPECIJALITET KOJI SE LAKO PRAVI Svinjske kolenice u pivu, lepe se za nepca od slasti

trpeza.rs/S.Ć.

17:41

Sezonski recepti 0

Nešto što obavezno morate da probate je svinjska butkica u pivu koja se vrlo jednostavno priprema, i veoma je izdašno i ukusno jelo

VRHUNSKI SPECIJALITET KOJI SE LAKO PRAVI Svinjske kolenice u pivu, lepe se za nepca od slasti
Printscreen/Youtube/DomaćiRecepti

Sastojci 

  • 4 sveže svinjske kolenice
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 veza zeleni
  • 5 dl piva
  • 2 kašike meda
  • 1 kocka za supu
  • 3 bobice kleke
  • 2 lista lovora
  • 1 kašika kima
  • 4 kašike ulja
  • 0.5 kašičice senfa
  • 1 kašičica soli
  • biber i zrnu

Priprema

Oprati 4 sveže svinjske kolenice (ili 2 praseća buta) i naliti vodom.
Dodati očišćenu iseckanu vezu zeleni, 2 glavice očišćenog iseckanog crnog luka, 3 zrna kleke, 1/2 kašike senfa u zrnu, 2 lovorova lista i zrna bibera.
Posoliti (iii dodati kocku supe od povrća).
Kuvati na umerenoj vatri sat vremena.
Kolenice izvaditi, ocediti i staviti na pleh.
Zgnječiti 2 očišćena čena belog luka.
Belom luku dodati kašičicu soli, 1 kašiku kima i 4 kašike maslinovog ulja pa sve dobro izmešati.
Pripremljenu smesu utrljati u meso sa svih strana.
Pleh sa kolenicama staviti u rernu zagrejanu na 200 stepeni C.
Peći 80-90 minuta i povremeno prelivati pivom (5 dl).
Nekoliko minuta pre završetka pečenja izmešati 2 kašike meda i malo piva pa premazati pečenje.
Peći još malo da meso porumeni.
Služiti uz sezonsku salatu (ili krompir salatu).

 

Komentari (0)

Loading