VRHUNSKI SPECIJALITET KOJI SE LAKO PRAVI Svinjske kolenice u pivu, lepe se za nepca od slasti
Nešto što obavezno morate da probate je svinjska butkica u pivu koja se vrlo jednostavno priprema, i veoma je izdašno i ukusno jelo
Sastojci
- 4 sveže svinjske kolenice
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 veza zeleni
- 5 dl piva
- 2 kašike meda
- 1 kocka za supu
- 3 bobice kleke
- 2 lista lovora
- 1 kašika kima
- 4 kašike ulja
- 0.5 kašičice senfa
- 1 kašičica soli
- biber i zrnu
Priprema
Oprati 4 sveže svinjske kolenice (ili 2 praseća buta) i naliti vodom.
Dodati očišćenu iseckanu vezu zeleni, 2 glavice očišćenog iseckanog crnog luka, 3 zrna kleke, 1/2 kašike senfa u zrnu, 2 lovorova lista i zrna bibera.
Posoliti (iii dodati kocku supe od povrća).
Kuvati na umerenoj vatri sat vremena.
Kolenice izvaditi, ocediti i staviti na pleh.
Zgnječiti 2 očišćena čena belog luka.
Belom luku dodati kašičicu soli, 1 kašiku kima i 4 kašike maslinovog ulja pa sve dobro izmešati.
Pripremljenu smesu utrljati u meso sa svih strana.
Pleh sa kolenicama staviti u rernu zagrejanu na 200 stepeni C.
Peći 80-90 minuta i povremeno prelivati pivom (5 dl).
Nekoliko minuta pre završetka pečenja izmešati 2 kašike meda i malo piva pa premazati pečenje.
Peći još malo da meso porumeni.
Služiti uz sezonsku salatu (ili krompir salatu).
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)