PASTA SA BUNDEVOM I PANČETOM Omiljena testenina na malo drugačiji način
Neobična kombinacija ukusa će vas oduševiti
Sastojci:
450 g testenine po želji
400 g bundeve
100 g pančete
600 ml bujona od povrća
10 g parmezana
1 crni luk
1 ljuta papričica
1 grančica svežeg ruzmarina
Priprema:
Bundevu oljuštite, izvadite semenke i iseckajte na manje kocke. Ljutu papriku i luk sitno iseckajte, a pančetu na kockice. Na tri kašike zagrejanog ulja dinstajte slaninu jedan minut, dodajte luk, papriku i iseckan ruzmarin. Dinstajte 2-3 minuta, dodajte bundevu i bujon od povrća i ostavite da provri na srednjoj vatri. Kuvajte oko pola sata da bundeva omekša i sos se zgusne. Skuvajte testeninu, procedite i pomešajte sa sosom od bundeve. Izmešajte i kratko ostavite na vatri da se mirisi i ukusi prožmu. Poslužite posuto parmezanom.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)