PASTA SA BUNDEVOM I PANČETOM Omiljena testenina na malo drugačiji način
Neobična kombinacija ukusa će vas oduševiti
Sastojci:
450 g testenine po želji
400 g bundeve
100 g pančete
600 ml bujona od povrća
10 g parmezana
1 crni luk
1 ljuta papričica
1 grančica svežeg ruzmarina
Priprema:
Bundevu oljuštite, izvadite semenke i iseckajte na manje kocke. Ljutu papriku i luk sitno iseckajte, a pančetu na kockice. Na tri kašike zagrejanog ulja dinstajte slaninu jedan minut, dodajte luk, papriku i iseckan ruzmarin. Dinstajte 2-3 minuta, dodajte bundevu i bujon od povrća i ostavite da provri na srednjoj vatri. Kuvajte oko pola sata da bundeva omekša i sos se zgusne. Skuvajte testeninu, procedite i pomešajte sa sosom od bundeve. Izmešajte i kratko ostavite na vatri da se mirisi i ukusi prožmu. Poslužite posuto parmezanom.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)