BRZI RUČAK IZ RERNE Testenina sa sirom i čeri paradajzom je spremna za 20 minuta
Sos za ovu testeninu se ne kuva nego se peče u rerni, što će vam olakšati posao.
Sastojci:
400 g testenine
250 g čeri paradajza
100 g feta sira
1 čen belog luka
1 kašičica origana
3 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Stavite paradajz i sir u podmazan pleh, začinite po ukusu, pospite maslinovim uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta. Obarite testeninu prema uputstvu sa pakovanja i pomešajte sa pečenim sirom i čeri paradajzom. Sačekajte da se prohladi, pospite origano i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
IDEJA ZA RUČAK Sočna piletina s testeninom je lagani letnji obrok, a biće na stolu za pola sata
Ukusan ručak koji se brzo sprema.
OMILJENO JELO Fenomenalna pasta sa pečurkama i pančetom oduševi sve koji je probaju!
Jelo koji se sprema za svega 15 minuta.
ZAČINJENO I JEFTINO Aromatični špageti sa belim lukom su na stolu za 30 minuta
Klasični italijanski špageti koji se prave od nekoliko začina koje imate u kući.
POZNATO NEMAČKO JELO Domaće špecle sa kačkavaljem i lukom, jednostavne i veoma ukusne
Pripremite ovaj nemački specijalitet i oduševite ukućane.
KAKO DA BANANE TRAJU DUŽE? Ako uradite ovo biće sveže narednih 7 dana
Trik je jednostavan i efikasan a rezultatom ćete da budete oduševljeni.
ŠNENOKLE Starinska poslastica popularna zbog Milene Dravić, a topi se u ustima
Desert nastao u 19. veku u Beču. Ime potiče od nemačke reči „schneeball“, što znači „lopta snega“ i ukazuje na karakterističan izgled ovog neodoljivog slatkiša. Ako ste gledali Metlu bez drške niste mogli da ne primetite komšinicu Dušku koja je stalno nosila sa sobom šerpicu šnenokli. Kultna uloga Milene Dravić proslavila je na mrežama, ovaj starinski desert, za koji je potrebno samo 5 jednostavnih sastojaka.
KAKO DA KUVANA JAJA NEMAJU NEPRIJATAN MIRIS I BUDU KREMASTIJE TEKSTURE? Napravite ih ovako i bićete oduševljeni
Ako pripremite jaja na ovaj način biće savršeno tvrdo kuvana, a verovatno se toga ne biste setili.
POSNI PASULJ Sočno jelo koje će vas držati sitim, a ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalno posno jelo koje osvaja na prvi zalogaj, pravićete stalno.
SPREČITE DA KROMPIR PROKLIJA Trik je jednostavan, a nikada se ne biste setili
Krompir je višestruko korisna namirnica pogodna za prženje, kuvanje ili pečenje, pa je neizostavni deo svakog domaćinstva. Zbog toga se često kupuje na veliko, ali je potrebno da se spreči da proklija. Trik je jednostavan i lak, a produžićete značajno trajanje krompira.
Komentari (0)