BRZI RUČAK IZ RERNE Testenina sa sirom i čeri paradajzom je spremna za 20 minuta

Trpeza/ V.V.

12:30

Sezonski recepti 0

Sos za ovu testeninu se ne kuva nego se peče u rerni, što će vam olakšati posao.

Pasta
Shutterstock

Sastojci:

400 g testenine

250 g čeri paradajza

100 g feta sira

1 čen belog luka

1 kašičica origana

3 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Stavite paradajz i sir u podmazan pleh, začinite po ukusu, pospite maslinovim uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta. Obarite testeninu prema uputstvu sa pakovanja i pomešajte sa pečenim sirom i čeri paradajzom. Sačekajte da se prohladi, pospite origano i poslužite.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

šnenokle

ŠNENOKLE Starinska poslastica popularna zbog Milene Dravić, a topi se u ustima

17:00

17 april, 2024

Sezonski recepti

Desert nastao u 19. veku u Beču. Ime potiče od nemačke reči „schneeball“, što znači „lopta snega“ i ukazuje na karakterističan izgled ovog neodoljivog slatkiša. Ako ste gledali Metlu bez drške niste mogli da ne primetite komšinicu Dušku koja je stalno nosila sa sobom šerpicu šnenokli. Kultna uloga Milene Dravić proslavila je na mrežama, ovaj starinski desert, za koji je potrebno samo 5 jednostavnih sastojaka.

Komentari (0)

Loading