MANASTIRSKA BORANIJA SA JUGA SRBIJE Odlično jelo iako je bez mesa!

Trpeza/ V.V.

15:15

Sezonski recepti 0

Sočna i ukusna, i deci će se dopasti.

MANASTIRSKA BORANIJA SA JUGA SRBIJE Odlično jelo iako je bez mesa!
Foto: Shutterstock

Zapečena boranija

Sastojci:

1 kg boranije

500 ml mleka

4 jaja

1 čaša kiselog mleka

2 kašike masti

2 glavice crnog luka

1 kašičica mlevene paprike

1 kašika brašna

1 kašičica svežeg seckanog peršuna

Priprema:

Boraniji isecite krajeve i presecite svaku na tri dela. Zagrejte jednu kašiku masti, propržite iseckan luk da omekša i dodajte boraniju. Posolite po ukusu i nalivajte vodom krčkajući na tihoj vatri sve dok boranija ne omekša. Napravite zapršku od jedne kašike masti, brašna i mlevene paprike. Sipajte u kuvanu boraniju, pomešajte i dodajte sitno seckani peršun. Sipajte u podmazanu tepsiju i prelijte mešavinom od umućenih jaja i mleka. Pecite u zagrejanoj rerni 30-40 minuta odnosno dok boranije ne omekša.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading