MANASTIRSKA BORANIJA SA JUGA SRBIJE Odlično jelo iako je bez mesa!
Sočna i ukusna, i deci će se dopasti.
Zapečena boranija
Sastojci:
1 kg boranije
500 ml mleka
4 jaja
1 čaša kiselog mleka
2 kašike masti
2 glavice crnog luka
1 kašičica mlevene paprike
1 kašika brašna
1 kašičica svežeg seckanog peršuna
Priprema:
Boraniji isecite krajeve i presecite svaku na tri dela. Zagrejte jednu kašiku masti, propržite iseckan luk da omekša i dodajte boraniju. Posolite po ukusu i nalivajte vodom krčkajući na tihoj vatri sve dok boranija ne omekša. Napravite zapršku od jedne kašike masti, brašna i mlevene paprike. Sipajte u kuvanu boraniju, pomešajte i dodajte sitno seckani peršun. Sipajte u podmazanu tepsiju i prelijte mešavinom od umućenih jaja i mleka. Pecite u zagrejanoj rerni 30-40 minuta odnosno dok boranije ne omekša.
Možda vas zanima:
ODLIČAN RUČAK Boranija zapečena u rerni, ukusno i izdašno jelo
Ovako pripremljenu boraniju možete da jedete kao prilog uz meso ili kao obrok.
Ručak za celu porodicu za 600 dinara a može da traje dva dana ZAPEČENA BORANIJA S KISELIM MLEKOM
Jeftin a zasitni ručak okupiće porodicu i vratiti joj osmeh na lice.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)