MANASTIRSKA BORANIJA SA JUGA SRBIJE Odlično jelo iako je bez mesa!
Sočna i ukusna, i deci će se dopasti.

Zapečena boranija
Možda vas zanima:

ODLIČAN RUČAK Boranija zapečena u rerni, ukusno i izdašno jelo
Ovako pripremljenu boraniju možete da jedete kao prilog uz meso ili kao obrok.

Ručak za celu porodicu za 600 dinara a može da traje dva dana ZAPEČENA BORANIJA S KISELIM MLEKOM
Jeftin a zasitni ručak okupiće porodicu i vratiti joj osmeh na lice.
Sastojci:
1 kg boranije
500 ml mleka
4 jaja
1 čaša kiselog mleka
2 kašike masti
2 glavice crnog luka
1 kašičica mlevene paprike
1 kašika brašna
1 kašičica svežeg seckanog peršuna
Priprema:
Boraniji isecite krajeve i presecite svaku na tri dela. Zagrejte jednu kašiku masti, propržite iseckan luk da omekša i dodajte boraniju. Posolite po ukusu i nalivajte vodom krčkajući na tihoj vatri sve dok boranija ne omekša. Napravite zapršku od jedne kašike masti, brašna i mlevene paprike. Sipajte u kuvanu boraniju, pomešajte i dodajte sitno seckani peršun. Sipajte u podmazanu tepsiju i prelijte mešavinom od umućenih jaja i mleka. Pecite u zagrejanoj rerni 30-40 minuta odnosno dok boranije ne omekša.

SVEČANA TORTA SA JAGODAMA I PIŠKOTAMA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a izgleda božanstveno
Raskošna poslastica savršena za bogatu Uskršnju trpezu.

FARBANJE JAJA ŠLAGOM Drugačija tehnika koja daje fantastične rezultate
Jaja će biti prelepa, a uspeva svima.

PERECE U OBLIKU ZEKE Sočno uskršnje pecivo koje će najmlađi obožavati
Zbog izgleda zeke najviše će ih voleti deca.

KREMASTA KROMPIR SALATA Super ide uz razna jela, a pogodna za dane strogog posta
Služite kao prilog uz mrsno ili posno jelo.

BEJLIS ČIZKEJK Kremasti desert punog ukusa, idealan za svečanu trpezu
Ako volite klasičan čizkejk, ovaj sa likerom ćete obožavati.
Komentari (0)