ODLIČAN RUČAK Boranija zapečena u rerni, ukusno i izdašno jelo
Ovako pripremljenu boraniju možete da jedete kao prilog uz meso ili kao obrok.
Sastojci:
1 kg boranije
500 ml mleka
3 jaja
1 čaša kiselog mleka
2 kašike ulja
2 glavice crnog luka
1 kašičica mlevene paprike
2 kašike brašna
1 kašičica svežeg seckanog peršuna
Priprema: Boraniji isecite krajeve i presecite svaku na tri dela. Na zagrejanom ulju propržite iseckan luk da omekša pa dodajte boraniju. Posolite po ukusu i nalivajte vodom tek da je prekrije. Krčkajte na tihoj vatri dok boranija ne omekša. Pomešajte u pola šoljice hladne vode brašno i mlevenu papriku da nema grudvica i sipajte u kuvanu boraniju, pomešajte i dodajte sitno seckani peršun. Sipajte u podmazanu tepsiju i prelijte mešavinom od umućenih jaja, mleka i kiselog nleka. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta, odnosno dok boranija ne omekša.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JEFTINO JELO, A SA MESOM Ima samo 3 sastojka, lako se pravi, a svima se dopada!
Imaćete bogat i ukusan ručak za malo para.
MANASTIRSKA BORANIJA SA JUGA SRBIJE Odlično jelo iako je bez mesa!
Sočna i ukusna, i deci će se dopasti.
BRZO I UKUSNO Zapečena boranija sa sirom i mesom, toliko je ukusna da će je i deca rado jesti
Jelo od boranije i mesa je izdašno, pa ćete imati spreman ručak i sutradan.
PREDLOG ZA RUČAK Sladak kupus sa suvim mesom, mirišljavo jelo koje svi sipaju dva puta!
Naše tradicionalno jelo sa kojim ne možete da pogrešite.
ZDRAVA I UKUSNA SALATA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Po receptu voditeljke Ane Radulović
Ana Radulović, voditeljka Elite na RTV Pinku, karijeru je započela kao model. Svojim atraktivnim izgledom privlači pažnju gde god da se pojavi. Supruga zvezde Granda, pevača Mirčeta Radulovića, i majka Konstantina vodi računa o svom izgledu i pazi šta jede. Primer je i ova ukusna salata koju redovno pravi.
RAŽANI HLEB Od 2 vrste brašna, ukus je čista fantazija
Služite ga vrućeg ili hladnog, samostalno ili uz prilog po želji.
HRONO HLEB OD 3 VRSTE BRAŠNA Zdrav i ukusan, zagrejaće vam dušu i telo, a savršen je i hladan
Pravi se bez belog brašna i kvasca i biće svež danima, a zdrav je i ukusan.
SMUTI OD BANANE Brz i lagan doručak za dane kada ste u žurbi, potrebno je samo 3 sastojka
Zdrav doručak sa ovsenim pahuljicama razbudiće vas očas posla, a preukusan je i nemorate da brojite kalorije.
PEČENE JABUKE SA CIMETOM Zdravi slatkiš koji osvaja na prvi zalogaj, pravićete ga stalno
Ako želite da napravite nešto slatko, imamo predlog za vas. Napravite pečene jabuke, gotove su začas a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)