ODLIČAN RUČAK Boranija zapečena u rerni, ukusno i izdašno jelo

Trpeza/ V.V.

15:00

Zdravi zalogaji 0

Ovako pripremljenu boraniju možete da jedete kao prilog uz meso ili kao obrok.

ODLIČAN RUČAK Boranija zapečena u rerni, ukusno i izdašno jelo
Shutterstock

Sastojci:

1 kg boranije

500 ml mleka

3 jaja

1 čaša kiselog mleka

2 kašike ulja

2 glavice crnog luka

1 kašičica mlevene paprike

2 kašike brašna

1 kašičica svežeg seckanog peršuna

Priprema: Boraniji isecite krajeve i presecite svaku na tri dela. Na zagrejanom ulju propržite iseckan luk da omekša pa dodajte boraniju. Posolite po ukusu i nalivajte vodom tek da je prekrije. Krčkajte na tihoj vatri dok boranija ne omekša. Pomešajte u pola šoljice hladne vode brašno i mlevenu papriku da nema grudvica i sipajte u kuvanu boraniju, pomešajte i dodajte sitno seckani peršun. Sipajte u podmazanu tepsiju i prelijte mešavinom od umućenih jaja, mleka i kiselog nleka. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta, odnosno dok boranija ne omekša.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading