ODLIČAN RUČAK Boranija zapečena u rerni, ukusno i izdašno jelo
Ovako pripremljenu boraniju možete da jedete kao prilog uz meso ili kao obrok.
Sastojci:
1 kg boranije
500 ml mleka
3 jaja
1 čaša kiselog mleka
2 kašike ulja
2 glavice crnog luka
1 kašičica mlevene paprike
2 kašike brašna
1 kašičica svežeg seckanog peršuna
Priprema: Boraniji isecite krajeve i presecite svaku na tri dela. Na zagrejanom ulju propržite iseckan luk da omekša pa dodajte boraniju. Posolite po ukusu i nalivajte vodom tek da je prekrije. Krčkajte na tihoj vatri dok boranija ne omekša. Pomešajte u pola šoljice hladne vode brašno i mlevenu papriku da nema grudvica i sipajte u kuvanu boraniju, pomešajte i dodajte sitno seckani peršun. Sipajte u podmazanu tepsiju i prelijte mešavinom od umućenih jaja, mleka i kiselog nleka. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta, odnosno dok boranija ne omekša.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JEFTINO JELO, A SA MESOM Ima samo 3 sastojka, lako se pravi, a svima se dopada!
Imaćete bogat i ukusan ručak za malo para.
MANASTIRSKA BORANIJA SA JUGA SRBIJE Odlično jelo iako je bez mesa!
Sočna i ukusna, i deci će se dopasti.
ZAPEČENA BORANIJA GREJE DUŠU I TELO Ukućani će stajati u redu za još
Savršenog ukusa, a bićete siti satima.
BRZO I UKUSNO Zapečena boranija sa sirom i mesom, toliko je ukusna da će je i deca rado jesti
Jelo od boranije i mesa je izdašno, pa ćete imati spreman ručak i sutradan.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)