Ručak za celu porodicu za 600 dinara a može da traje dva dana ZAPEČENA BORANIJA S KISELIM MLEKOM
Jeftin a zasitni ručak okupiće porodicu i vratiti joj osmeh na lice.
Zapečena boranija s kiselim mlekom
Sastojci:
1 kilogram boranije
1 glavica crnog luka
1/4 litra kiselog mleka
4 jaja
50 g prezli
50 grama kajmaka
Priprema:
Boraniju očistite, luk sitno iseckajte, pa sve to spustite u 2 litra ključale slane vode. Kuvajte 15 minuta.
Ocedite, stavite u vatrostalnu činiju. Umutite 4 jaja i pažljivo izmešajte s kiselim mlekom, pa prelijte boraniju. Pospite prezle i ubacite komadiće kajmaka. Zapecite na 200 stepeni u rerni dok ne porumeni.
Možda vas zanima:
ZAPEČENA BORANIJA GREJE DUŠU I TELO Ukućani će stajati u redu za još
Savršenog ukusa, a bićete siti satima.
MANASTIRSKA BORANIJA SA JUGA SRBIJE Odlično jelo iako je bez mesa!
Sočna i ukusna, i deci će se dopasti.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)