FANTASTIČAN RUČAK OD 2 OMILJENE NAMIRNICE Pasulj sa kobasicom zapečen u rerni

Trpeza/ V.V.

11:33

Sezonski recepti 0

Zimsko jelo bogatog ukusa.

FANTASTIČAN RUČAK OD 2 OMILJENE NAMIRNICE Pasulj sa kobasicom zapečen u rerni
Shutterstock

Pasulj s kobasicom

Sastojci:

500 g pasulja

300 g polusuve kobasice

3 šargarepe

1 crni luk

3 čena belog luka

2 kašike soka od paradajza

3 kašike ulja

1 kašika brašna

1 kašičica mlevene paprike

1 kašičica soli

Priprema:

Pasulj potopite u vodu da stoji preko noći. U šerpi zagrejte ulje i prodinstajte iseckane crni i beli luk. Dodajte brašno i propržite. Dodajte pasulj i iseckanu šargarepu i sipajte vodu da sve prekrije. Kuvajte 1oko 1,5 sat, tj. dok pasulj ne omekša. Na kraju dodajte sok od paradajza i mlevenu papriku. Sipajte u tepsiju, i odozgo poređajte iseckanu kobasicu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata da se odozgo jelo zapeče.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading