IDEALAN SPOJ Preukusno jelo od pasulja i kobasice, zapečeno u rerni

Trpeza/ V.V.

12:00

Sezonski recepti 0

Napravite ručak koji niko neće odbiti.

pasulj
Shutterstock

Sastojci:

500 g pasulja

300 g polusuve kobasice

3 šargarepe

1 crni luk

3 čena belog luka

2 kašike soka od paradajza

3 kašike ulja

1 kašika brašna

1 kašičica mlevene paprike

1 kašičica soli

Priprema:

Pasulj potopite u vodu da stoji preko noći. U šerpi zagrejte ulje i prodinstajte iseckane crni i beli luk. Dodajte brašno i propržite. Dodajte pasulj i iseckanu šargarepu i sipajte vodu da sve prekrije. Kuvajte oko 1,5 sat, tj. dok pasulj ne omekša. Na kraju dodajte sok od paradajza i mlevenu papriku. Sipajte u tepsiju, i odozgo poređajte iseckanu kobasicu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata da se jelo zapeče.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading