SENDVIČ SA CEPKANIM MESOM Zdrav, ukusan i hranljiv obrok za poneti
Meso, salata i hleb u paketu, odlična užina ili ručak na poslu.
Sastojci:
500 g piletine bez kostiju
200 g soka od paradajza
100 ml sirćeta
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice belog luka u prahu
½ kašičice mlevenog bibera
2 kašike meda
Priprema:
Pileća prsa ili batake nasecite na nekoliko mesta odozgo i stavite u pleh. Pomešajte paradajz, sirće, so, beli luk, biber i med i prelijte meso ravnomerno. Pokrijte posudu aluminijumskom folijom i pecite u rerni na 200 stepeni oko dva sata. Izvadite, sklonite foliju i ostavite piletinu da se ohladi. Zatim odvojite meso od kostiju i usitnite. Stavite ga u posudu za pečenje i izmešajte sa prelivom. Preko kriške hleba ili na donji deo lepinje stavite šaku mesa, dodajte list zelene salate i prilog po želji (pavlaku, sir).
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
PROJA SA ČVARCIMA Donosimo vam tajni recept za specijalitet koji obožavaju gurmani
Sočna proja najbolje se slaže sa šoljom jogurta, a čvarci joj daju poseban šmek.
Komentari (0)