SENDVIČ SA CEPKANIM MESOM Zdrav, ukusan i hranljiv obrok za poneti

Trpeza/ V.V.

08:00

Sezonski recepti 0

Meso, salata i hleb u paketu, odlična užina ili ručak na poslu.

SENDVIČ SA CEPKANIM MESOM Zdrav, ukusan i hranljiv obrok za poneti
Shutterstock

Sastojci:

500 g piletine bez kostiju

200 g soka od paradajza

100 ml sirćeta

1/2 kašičice soli

1/2 kašičice belog luka u prahu

½ kašičice mlevenog bibera

2 kašike meda

Priprema:

Pileća prsa ili batake nasecite na nekoliko mesta odozgo i stavite u pleh. Pomešajte paradajz, sirće, so, beli luk, biber i med i prelijte meso ravnomerno. Pokrijte posudu aluminijumskom folijom i pecite u rerni na 200 stepeni oko dva sata. Izvadite, sklonite foliju i ostavite piletinu da se ohladi. Zatim odvojite meso od kostiju i usitnite. Stavite ga u posudu za pečenje i izmešajte sa prelivom. Preko kriške hleba ili na donji deo lepinje stavite šaku mesa, dodajte list zelene salate i prilog po želji (pavlaku, sir).

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading